Door naar content
PELLEGRINO ULYSSE Etna DOC Rosso

Over deze wijn

Op de hellingen van de Etna-vulkaan op Sicilië staan de inheemse druivenstokken Nerollo Capuccio en de Nerello Mascalese. De zeer vruchtbare lavagrond geeft werkelijk een heel bijzondere wijn, die in oktober met de hand wordt geoogst. De rode druiven ondergaan een traditionele vergisting en rijpen daarna in Franse eikenhouten vaten gedurende 14 maanden. Ook na de botteling laat men de wijn nog minimaal 2 maanden op fles rijpen. De robijnrode kleur van de wijn en de intense geur van kruiden (kruidnagel) en rood fruit zoals frambozen, rode bessen en pruimen, resulteren in een ronde kruidige wijn met een lichte vanille toon.

Over het wijnhuis Carlo Pellegrino

Sicilië is de 2e wijnbouwregio van Italië. De familie Carlo Pellegrino maakt hier al sinds 1880 marsala (versterkte wijn) en stille wijnen. Daarvoor zijn er in de loop der jaren 3 wijnhuizen gebouwd: de historische kelder midden in de stad Marsala voor het maken van de marsala; het moderne wijnhuis net buiten de stad waar de stille wijnen worden gemaakt, uitgerust met de modernste technieken; en dan nog het wijnhuis op het eilandje Pantelleria, waar de zibibbo-druif (muskaat) wordt gevinifieerd voor de zoete witte wijnen. De wijnen van Sicilië hebben een heel eigen karakter. De invloed van de zee op het klimaat is uiteraard sterk. Het vraagt om druiven die, ondanks de hitte, wijnen met goede zuren kunnen opleveren. In de wijnregio's rondom de stad Marsala groeien al honderden jaren de belangrijkste Siciliaanse druiven: nero d'avola, grillo, inzolia, catarratto en zibibbo. De zibibbo (het arabische woord voor muskaat) wordt vooral gebruikt voor zoete wijnen. De witte grillo, inzolia en caterratto werden van oorsprong gebruikt voor de marsala maar worden nu ook als stille wijn gevinifieerd met een heel goed resultaat. Voor rode wijnen zijn het voornamelijk de nero d'avola en de nerello mascalese. Zowel de rode als de witte druiven laten zich goed blenden met de internationale druivensoorten zoals syrah en chardonnay en worden vaak toegevoegd om de herkenbaarheid voor de consument groter te maken. De mensen zijn er bijzonder gastvrij, ook bij Pellegrino in Marsala wordt u met open armen ontvangen. Men praat er graag over de bijzonderheden van het eiland en de heerlijke keuken. Ze zijn er niet voor niets trots op Siciliaan te zijn.
Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Italie Druiven Nerello MascaleseNerello Capuccio Appellation Sicilia Alcohol 13.5 Groep Wijnen Gerechten Pastagerechten met vleessaus, gegrild vlees.
Wijnhuis Carlo Pellegrino Jaargang 2020 Serveertemperatuur 16 - 18 °C Smaak Kruidig Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Horecava 2025
13 jan 2025 - 16 jan 2025

Horecava 2025

Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top