Door naar content

Douglas Laing whiskyproeverij bij Wijnhuis Den Boer

30 november 2022

Op donderdagavond 17 november 2022 vond er in Krimpen aan de Lek een proeverij met de whisky’s van Douglas Laing plaats. Een dertigtal whiskyliefhebbers waren naar het proeflokaal van Wijnhuis Den Boer gekomen. Zij genoten van een smaakvolle avond, waarbij o.a. de Scallywag Winter Edition 2022 en Big Peat Christmas Edition 2022 werden geproefd.

Douglas Laing

Therry Kapwijk – eigenaar van Wijnhuis Den Boer – had Valentijn Klop uitgenodigd om deze proeverij te verzorgen. Omdat een aantal gasten nog nooit eerder aan een whiskyproeverij had deelgenomen begon Valentijn met een korte uitleg over hoe te proeven.

Vervolgens vertelde Valentijn over de verschillen en overeenkomsten tussen een onafhankelijk bottelaar als Douglas Laing en een gewone distilleerderij.

Enorm assortiment whiskyvaten

Douglas Laing beschikt over een enorm assortiment whiskyvaten. Allemaal afkomstig van diverse distilleerderijen uit de 5 Schotse whiskyregio’s. De whiskyvaten zijn 10, 20, tot zelfs 50 jaar geleden weggelegd om te rijpen.

Independent Bottler of the Year 2022

Douglas Laing is recent door Whisky Business Awards verkozen tot dé onafhankelijke bottelaar van Schotse whisky van het jaar 2022.

Timorous Beastie 10 YO en Scallywag 10 YO

Douglas Laing whiskyproeverij bij Wijnhuis Den Boer

Timorous Beastie 10 YO en Scallywag 10 YO

De proeverij begon met de Timorous Beastie 10 Years Old.

Een zachte, wat zoetige whisky samengesteld uit de mooiste Highland single cask single malts, zoals Glengoyne, Dalmore en Glen Garioch.

De whisky heeft volledig gerijpt op Amerikaans eiken. Om de verschillen tussen Amerikaans eiken en Spaans (sherry) eiken weer te geven was Scallywag 10 Years Old de volgende whisky.

 Particular Single Casks

Douglas Laing whiskyproeverij bij Wijnhuis Den Boer

Particular Single Casks

Ook de single cask range van Old Particular bleef niet onbesproken in de Krimpenerwaard.

Men kreeg de Benrinnes 15 Years Old, North British 18 Years Old Single Grain en de Craigellachie 14 Years Old te proeven.

Limited editions

Na de Old Particular single casks was het tijd voor een aantal fraaie limited editions uit de Remarkable Regional Malts serie;

Scallywag Winter Edition 2022, een oudere limited edition van Rock Island, de cask strength variant en natuurlijk mocht Big Peat Christmas Edition 2022 niet ontbreken!

Bijpassende hapjes op Douglas Laing whiskyproeverij bij Wijnhuis Den Boer in Krimpen aan de Lek

Douglas Laing whiskyproeverij bij Wijnhuis Den Boer

Bedankt

Alle whisky’s werden goed ontvangen. Mede dankzij de fantastische – door Wijnhuis Den Boer gemaakte - bijpassende hapjes. De absolute toppers van de avond bleken de Old Particular Benrinnes 15 Years Old en de Rock Oyster Limited Edition Cask Strength.

Valentijn Klop, De Monnik Dranken en Douglas Laing willen Therry Klapwijk van Wijnhuis den Boer en alle gasten hartelijk bedanken voor deze mooie avond.

Scallywag Speciale wintereditie

Scallywag Winter Edition 2022

Een heerlijk verwarmende blended malt whisky, samengesteld door kleine hoeveelheden single malt whisky uit Speyside distilleerderijen als Mortlach, Macallan en Glenrothes.

De whisky heeft enkel op sherryvaten gerijpt en heeft hierdoor een warme, kruidige en donkere smaak.

Uiteraard is de whisky niet gekleurd, niet koud gefiltreerd en ook nog eens op vatsterkte gebotteld.

Lees meer over Scallywag Winter Edition 2022

Big Peat Limited Christmas Edition 2022

♪ Big Peat Christmas 2022 is coming…’ to town! ♬

De stoere visser is bijna gearriveerd in Nederland en deze inmiddels nostalgische collectable is gebotteld op een mooie cask strength van 54,2%. Onze geturfde vriend is wederom voorzien van een premium gifttube.

De heerlijke winterse lucht van schoorsteenrook komt je tegemoet en houd je lekker warm. Zowel voor, tijdens als na de feestdagen! Mooi om als geschenk te geven, maar ook om te ontvangen.

Vanzelfsprekend is de whisky niet koud gefiltreerd en met behoud van de natuurlijke kleur.

Lees meer over Big Peat Limited Christmas Edition 2022

 

 

Back to top