Door naar content

Bourgondische sfeer bij Beetje Proeven en Zo in Helvoirt

24 oktober 2022

Op zondag 9 oktober 2022 vond in Helvoirt de 5e editie van Beetje Proeven en Zo plaats. Namens De Monnik Dranken was Joris Post naar Helvoirt afgereisd. Hij had zijn stand met Santocci, Bellussi en Sartori in Italiaanse sferen ingericht.

Beetje Proeven en Zo

Sinds 2016 organiseert Edwin Pijnenburg van Mitra Helvoirt Beetje Proeven en Zo. Dit evenement staat – hoe kan het ook anders – in het teken van lekker eten en drinken. Het doel van deze dag; het ontdekken van smaken!

Veelal lokale ondernemers met daarnaast importeurs en producenten gaven acte de présence op dit proeffestijn.

Heerlijke eten en drinken

Zij lieten de bezoekers genieten van een mooie diversiteit aan wijn, whisky, limoncello, port en bieren. Aangevuld met een breed assortiment hapjes, goed gevulde luxe borrelplanken, een stoofpotje, ossenhaas carpaccio en diverse kazen.

Cheese war

Ook kon men meedoen aan een ‘cheese war’, waarbij een drietal kazen in combinatie met bier en wijn geproefd konden worden.

Verona - Italiaanse sferen - Sartori wijnen

Beetje Proeven en Zo in Helvoirt

Italiaans sferen

Joris had zijn stand op fraaie wijze ingericht en er was veel belangstelling voor de limoncello van Santocci, de mousserende wijn van Bellussi en de wijnen van Sartori.

Sartori Lugana la Musina

Sartori di Verona is één van de oudste en belangrijkste wijnhuizen uit de regio Verona en Edwin Pijnenburg had speciaal voor dit evenement de la Musina ingekocht.

Hij had deze wijn (als premium wijn in de maanden juni en juli) al eens geproefd en was gelijk erg enthousiast.

 

Sartori Lugana la Musina
Trebbiano

De wijn wordt gemaakt van trebbiano-druiven. Deze worden in hele trossen zacht geperst, gevolgd door een gecontroleerde vergisting.

Delicate fruitige en bloemige aroma’s

De wijn rijpt grotendeels in stalen roestvaste tank en twee maanden op eikenhouten vaten.

Dit zorgt voor een lichtgele wijn, met delicate fruitige en bloemige aroma’s.

Perfect om te combineren bij schelp- en schaaldieren of spaghetti alle vongole.

Sartori Cru Wines

Beetje Proeven en Zo in Helvoirt

Sartori Cru Wines

De Lugana la Musina is onderdeel van de cru wijnen van Sartori. Daar behoren bijvoorbeeld ook de Brolo di Sotto en Montegradella uit Valpolicella toe.

Het etiket van deze cru’s verwijzen naar de eeuwenoude geschiedenis van de stad Verona, waar kunst, cultuur, geschiedenis en traditie op een voetstuk staan.

Het centrum van deze fraaie stad is een knooppunt van de belangrijkste wegen uit de Romeinse tijd; Via Gallica, Via Postumia en Via Claudia Augusta.

De etiketten van het cru-assortiment benadrukken de band die Verona en ook Sartori hebben met deze oude Romeinse wegen.

 

Bedankt

Langs deze weg willen wij Edwin Pijnenburg van Mitra Helvoirt bedanken voor het organiseren van dit smaakvolle evenement! We kijken uit naar de 6e editie!

Sartori di Verona

Vierde generatie aan het roer

Sartori di Verona

Sartori is in ruim 100 jaar uitgegroeid tot één van de belangrijkste wijnhuizen van Verona. Tegenwoordig staat met Andrea Sartori de 4e generatie aan het roer.

De stijl van Sartori varieert van klassiek gerijpt tot modern en jeugdig, van verfrissend droog tot rijk en intens.

Tot de hoogtepunten van Sartori behoort ongetwijfeld de Amarone ‘Corte Bra’. Deze wijn wordt tot de top van Italië gerekend.

Lees meer over Sartori di Verona

 

 

Back to top