Door naar content
SARTORI Amarone della Valpolicella Classico Reius

Over deze wijn

De druiven komen van wijngaarden uit het noorden van Verona, met een kalkrijke bodem. Na de oogst worden de zorgvuldig geselecteerde druiven ongeveer drie maanden te drogen gelegd in speciale, goed geventileerde droogkamers. Wanneer de perfecte graag van uitdroging is bereikt worden de druiven vergist in roestvrijstalen tanks, de vergisting verloopt langzaam en duurt zeker een maand. De jonge wijn wordt overgebracht naar betonnen tanks waar de appel-melkzure vergisting plaatsvindt. Dan rijpt de wijn minimaal 3 jaar op middelgrote en grote eikenhouten vaten. Na botteling rijpt de wijn minstens 6 maanden verder op fles. 

Het resultaat is een Amarone met een intens rode kleur en granaatrode reflecties. Met aroma’s van jammig rood fruit. Een volle, maar zijdezachte wijn met een lange en kruidige afdronk.

Over het wijnhuis Sartori di Verona

Wat eind 19e eeuw begon met een eigen wijngaard van Pietro Sartori om zijn hotel van goede wijn te voorzien is in vier generaties uitgegroeid tot één van de belangrijkste wijnproducenten van Veneto: Sartori di Verona. Nog altijd gevestigd op het familiewijngoed in Negrar, in het hart van Valpolicella Classico, heeft de export een grote vlucht genomen: Sartori exporteert maar liefst 80% van zijn productie.

Het bedrijf bezit in alle bekende classico-zones wijngaarden en heeft bovendien een aantal bijzondere topwijnen uit individuele wijngaarden. Samen met de bekende oenoloog Franco Barnabei beheert men de groei van de druiven in de wijngaarden en de vinificatie van de wijn.

De stijl van Sartori variëert van klassiek gerijpt tot modern en jeugdig, van verfrissend droog tot rijk en intens. Tot de hoogtepunten van Sartori behoren ongetwijfeld de verrukkelijke ‘Regolo’, een fraaie Ripasso en de uitgesproken Amarone della Valpolicella. Deze wijnen worden tot de top van Italië gerekend.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Italie Druiven Corvina (Veronese)CorvinoneRondinella Jaargang 2018 Serveertemperatuur 16-18°C Houtlagering Minimaal 3 jaar op eikenhout Groep Wijnen Gerechten

Past bij vele rijke (pasta)gerechten, stoofschotels, stevige vleesgerechten, oude kazen

Wijnhuis Sartori di Verona Appellation Amarone della Valpolicella Alcohol 15.0 Smaak Stevig Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top