Over deze wijn
De druiven komen van wijngaarden uit het noorden van Verona, met een kalkrijke bodem. Na de oogst worden de zorgvuldig geselecteerde druiven ongeveer drie maanden te drogen gelegd in speciale, goed geventileerde droogkamers. Wanneer de perfecte graag van uitdroging is bereikt worden de druiven vergist in roestvrijstalen tanks, de vergisting verloopt langzaam en duurt zeker een maand. De jonge wijn wordt overgebracht naar betonnen tanks waar de appel-melkzure vergisting plaatsvindt. Dan rijpt de wijn minimaal 3 jaar op middelgrote en grote eikenhouten vaten. Na botteling rijpt de wijn minstens 6 maanden verder op fles.
Het resultaat is een Amarone met een intens rode kleur en granaatrode reflecties. Met aroma’s van jammig rood fruit. Een volle, maar zijdezachte wijn met een lange en kruidige afdronk.
Over het wijnhuis Sartori di Verona
Wat eind 19e eeuw begon met een eigen wijngaard van Pietro Sartori om zijn hotel van goede wijn te voorzien is in vier generaties uitgegroeid tot één van de belangrijkste wijnproducenten van Veneto: Sartori di Verona. Nog altijd gevestigd op het familiewijngoed in Negrar, in het hart van Valpolicella Classico, heeft de export een grote vlucht genomen: Sartori exporteert maar liefst 80% van zijn productie.
Het bedrijf bezit in alle bekende classico-zones wijngaarden en heeft bovendien een aantal bijzondere topwijnen uit individuele wijngaarden. Samen met de bekende oenoloog Franco Barnabei beheert men de groei van de druiven in de wijngaarden en de vinificatie van de wijn.
De stijl van Sartori variëert van klassiek gerijpt tot modern en jeugdig, van verfrissend droog tot rijk en intens. Tot de hoogtepunten van Sartori behoren ongetwijfeld de verrukkelijke ‘Regolo’, een fraaie Ripasso en de uitgesproken Amarone della Valpolicella. Deze wijnen worden tot de top van Italië gerekend.
Meer informatie over het wijnhuis
Past bij vele rijke (pasta)gerechten, stoofschotels, stevige vleesgerechten, oude kazen
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.