Door naar content
SARTORI Amarone della Valpolicella Classico Ris. Corte Bra

Over deze wijn

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van het Corte Brà-wijngoed, gelegen in Valpolicella Classico in de heuvels ten noorden van Verona, met de voor het gebied typerende mergelbodem. Na de oogst worden alleen de mooiste druiven ongeveer vier maanden te drogen gelegd in speciale, goed geventileerde droogkamers, tot de perfecte graad van uitdroging is bereikt. Dan volgt een tweede selectie van druiventrossen en worden de beste druiven vergist.

De vergisting, in roestvrijstalen tanks, verloopt langzaam en duurt zeker een maand. De jonge wijn wordt, nadat men hem heeft laten aflopen, overgebracht naar betonnen tanks waar de appel-melkzure vergisting plaats vindt. Dan rijpt de wijn 6 jaar op barriques en op middelgrote eikenhouten vaten. Na botteling rijpt de wijn minstens 6 maanden verder op fles.

Intens robijnrood van kleur met granaatrode reflecties. In de neus rijpe fruitaroma’s met tonen van zwarte bessen, frambozen, kersen, pruimen en tuinkruiden. Perfect in balans, tamelijk vol van smaak met sappig fruit, frisse zuren, soepele tannines en een lang natalmende afdronk.

Over het wijnhuis Sartori di Verona

Wat eind 19e eeuw begon met een eigen wijngaard van Pietro Sartori om zijn hotel van goede wijn te voorzien is in vier generaties uitgegroeid tot één van de belangrijkste wijnproducenten van Veneto: Sartori di Verona. Nog altijd gevestigd op het familiewijngoed in Negrar, in het hart van Valpolicella Classico, heeft de export een grote vlucht genomen: Sartori exporteert maar liefst 80% van zijn productie.

Het bedrijf bezit in alle bekende classico-zones wijngaarden en heeft bovendien een aantal bijzondere topwijnen uit individuele wijngaarden. Samen met de bekende oenoloog Franco Barnabei beheert men de groei van de druiven in de wijngaarden en de vinificatie van de wijn.

De stijl van Sartori variëert van klassiek gerijpt tot modern en jeugdig, van verfrissend droog tot rijk en intens. Tot de hoogtepunten van Sartori behoren ongetwijfeld de verrukkelijke ‘Regolo’, een fraaie Ripasso en de uitgesproken Amarone della Valpolicella. Deze wijnen worden tot de top van Italië gerekend.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Italie Druiven Corvina (Veronese)CorvinoneRondinellaOseleta Appellation Amarone della Valpolicella Alcohol 15.5 Smaak Stevig Subgroep Rode wijn Kleur Rood
Wijnhuis Sartori di Verona Jaargang 2016 Serveertemperatuur 16-18Β°C Houtlagering 6 jaar op barriques en op middelgrote vaten Groep Wijnen Gerechten

Diverse vleesgerechten (kort gebakken, gegrild, gesmoord) met rijke sauzen, wild, wilgevogelte, stoofschotels, rijke pastaschotels, paddestoelen, rijpe kazen.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot β€˜The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top