Door naar content

Een verfrissende nieuwe kijk op jenever en prachtige whisky’s tijdens het Dordtse whiskyfestival

28 oktober 2022

Op donderdag 20 oktober 2022 vond het jaarlijkse Dordtse Whiskyfestival plaats. Dit festival wordt georganiseerd door Slijterij van Den Hoogen en de Monnik Dranken was hierbij aanwezig.

Ruim 170 whiskyliefhebbers kwamen op het evenement af om het ruime assortiment whisky’s te ontdekken. Naast de uitgebreide keuze in whisky’s stonden bij de Monnik Dranken ook de Barrel Aged Genevers van Filliers op tafel.

12YO, 17YO, 21YO

Barrel Aged

In 2018 introduceerde Filliers een nieuwe reeks Premium Genevers. Deze serie biedt een verfrissende nieuwe kijk op jenever, waarbij de link naar een goede single malt whisky meteen kan worden gelegd! Op de proeftafel stonden de 12 years, 17 years en 21 years Barrel Aged Genevers. De producten hebben een modern uiterlijk en een geweldige smaak, deze collectie opende dan ook de ogen van menig whiskyliefhebber.

De link naar whisky

Net als whisky, wordt jenever uit graan gedistilleerd. De jenever rijpt in eiken vaten, waardoor de zijdeachtige smaak ontstaat die erg kenmerkend is voor de beste single malt whisky’s. Een waar meesterwerk!

De Old Pulteney Single Malt 12 YO

Old Pulteney

De Old Pulteney Single Malt 12 YO die op het event aanwezig was heeft in tegenstelling tot de andere whisky’s van Old Pulteney een wat rokerig karakter en is de perfecte whisky om kennis te maken met rokerige whisky’s. Daarnaast is de whisky het ideale schoolvoorbeeld van de Old Pulteney distilleerderij. Met behulp van traditionele technieken die bij andere distilleerderijen niet meer voorkomen is deze whisky tot stand gekomen.

Naast de Old Pulteney waren er ook andere rokerige whisky’s aanwezig, waaronder de Smokehead en de Big Peat. De laatst genoemde werd tijdens het evenement gebruikt om een heerlijke zalm te besprenkelen. Deze culinaire combinatie ging dan ook als een lopend vuurtje door de zaal.

Via deze weg willen wij nogmaals het team van Slijterij van Den Hoogen bedanken voor een zeer geslaagd evenement.

Back to top