Door naar content

Godet Cognac koestert erfgoed met Hors d'Âge Extra en Renaissance Grande Champagne

08 augustus 2023

Oude cognac drinken is een uniek ritueel. Giet de cognac in een elegant glas, observeer de kleuren, geniet van de geur bij het walsen van het glas en proef de heerlijk rijke, zachte smaak. Een complete ervaring, compleet met een elegante fles.

Bijzonder karakter

Godet tilt de elegantie van cognac naar een hoger niveau met deze prachtige flessen. De premium uitstraling benadrukt het bijzondere karakter van de inhoud.

De Monnik Dranken heeft een beperkte oplage van deze twee bijzondere en beperkt verkrijgbare cognac-varianten van Godet in het magazijn in Oldenzaal mogen ontvangen.

Godet Cognac Hors d'Âge Extra

Godet Cognac Hors d'Âge Extra

De Extra Hors d'Âge cognac is een speciale creatie van het huis Godet.

Deze unieke cognac gaat verder dan de klassieke categorieën

  • V.S. (Very Special)
  • V.S.O.P. (Very Superior Old Pale)
  • XO (Extra Old)

Het is een afspiegeling van het herstel en de opleving van de cognacproductie door de familie Godet na de uitdagingen die ze hebben doorstaan tijdens de periode na de tweede wereldoorlog.

Erfgoed

Het huis Godet koestert zijn erfgoed en eert de herinnering aan hun voorouders, Jacques en Jean, die een essentiële rol hebben gespeeld in het heropbouwen van het familiebedrijf na de verwoesting tijdens de bezetting. Zij stonden namelijk voor een lege kelder en verwoeste wijngaarden.

Om het bedrijf weer op te bouwen moesten ze hun voorraad Eau de Vie aanvullen om hun naam de 20e eeuw in te brengen. Zeventig jaar en twee generaties later is hun doel bereikt.

Kennis en vakmanschap

Bij Godet wordt kennis en vakmanschap van generatie op generatie doorgegeven. De Extra Hors d'Âge cognac belichaamt de ervaringen van de familie Godet door de jaren heen.

Het betreft een blend tussen de 16 en 47 jaar jaar oude cognac. De rijpingsperiode heeft de cognac ondergaan in voormalig eikenhoutenvaten en de druiven zijn afkomstig uit de regio’s: Grand Champagne, Petite Champagne en Fins Bois.

Kracht en vastberadenheid

De rijke smaken en aroma's van de Extra Hors d'Âge prikkelen niet alleen de zintuigen, maar dienen ook als een herinnering aan de blijvende kracht en vastberadenheid van de familie Godet bij het produceren van uitzonderlijke cognacs.

Proefnotities

  • Neus: een betoverend sensueel bouquet dat leidt naar fluweelachtige smaken, versterkt door een vleugje kruiden en sprankelende tonen van droge bloemen.
  • Smaak: een volle, complexe smaak.
  • Afdronk: langdurig met aroma's van gedroogde bloemen.
Godet Cognac Renaissance Grande Champagne

op miraculeuze wijze bewaard gebleven

Godet Cognac Renaissance Grande Champagne

Renaissance

Deze cognac wordt "Renaissance" genoemd, omdat de eau de vie tijdens de oorlog op miraculeuze wijze bewaard is gebleven in een ondergrondse kelder.

Deze kelder werd tijdens de bezetting dichtgemetseld en is nooit ontdekt in deze periode.

Grande Champagne

De cognac is uitsluitend gemaakt van Cognac Premier Cru (eerste groei) uit de Grande Champagne.

Exclusieve collectie

Het kristallen glas is volledig met de hand vervaardigd en bedekt met een laagje roségoud. Daarmee is het onderdeel van Godet’s exclusieve collectie. Elke fles beschikt daarnaast over een uniek nummer. Het betreft een blend tussen de 31 en 100 jaar oude cognac. De druiven in deze cognac zijn uitsluitend afkomstig uit de regio Grande Champagne.

De geur is betoverend! Het is een uitzonderlijke sensatie van oud leer, alpenhoning en cactusvijg. Een cognac met veel diepgang, heel opmerkelijk voor zijn leeftijd; Jean-Édouard, Maxime & Cyril Godet.

 

Proefnotities

  • Neus: een ware sensatie van oud Russisch leer, alpenhoning en zoete, licht tropische en bloemige geuren van vijgencactus.
  • Smaak: ook in de smaak komen tonen van leer, alpenhoning en vijgencactus voor. Op de achtergrond is een vleugje peer en ook rozen waarneembaar.
  • Afdronk: lang, aangenaam en elegant

Bestelinformatie

De nieuwe toevoegingen van Godet zijn in gelimiteerde oplage voorradig en vrij te bestellen bij De Monnik Dranken.

Art. Nr. 108578 GODET Cognac Hors d'Age Extra 0,70 ltr
Art. Nr. 108579 GODET Cognac Renaissance Grande Champagne 0,70 ltr

 

Godet Cognac

Godet Cognac

Godet Cognac uit La Rochelle werd in 1730 opgericht door de van oorsprong Nederlandse familie Godet. Als één van de grondleggers van cognac heeft de familie een rijke geschiedenis in de productie van deze heerlijke eau de vie.

La Rochelle werd het epicentrum van de Cognac-industrie toen de familie besloot de wijnalcohol te scheiden van het water en alleen de alcohol naar Amsterdam te verschepen.

Als enige cognachuis in La Rochelle heeft Godet een uitgebreide voorraad vintages, waaronder enkele van meer dan 150 jaar oud. Proef de unieke Godet-signature met lichtvoetige en florale smaken in hun assortiment, inclusief de No1 Cocktail, Gastronome en de bekroonde XO Terre.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top