Door naar content

Old Particular Bunnahabhain 15 YO – Dutch Dram Masters Batch 2

11 augustus 2023

De Schotse onafhankelijke bottelaar Douglas Laing heeft de 2e editie van The Dutch Dram Masters uitgebracht. Het betreft een 15 jaar oude Old Particular Bunnahabhain, die exclusief voor de Nederlandse markt is gebotteld.

The Dutch Dram Masters

Om de nalatenschap van onze Nederlandse kunstmeesters te eren heeft Douglas Laing – in samenwerking met De Monnik Dranken - ‘The Dutch Dram Masters’ in het leven geroepen.

De tweede variant staat in het teken van “Een schip in volle zee bij vliegende storm, bekend als ‘De windstoot’. Dit is een meesterwerk van Willem van de Velde (II), ca. 1680.”

De Windstoot

Een groot schip verkeert in nood. Een windstoot deed de mast breken en één van de zeilen is losgeslagen. Het is een zeventigkanons Brits oorlogsschip. Willem van de Velde II trad in 1672, samen met zijn vader, die ook zeeschilder was, in dienst van het Engelse koningshuis. Dit schilderij én het bijbehorende doek 'Het kanonschot' maakte hij in Engeland.

Old Particular Bunnahabhain 15YO – Dutch Dram Masters

Old Particular Bunnahabhain 15YO – Dutch Dram Masters

De tweede whisky in deze reeks bottelingen is een prachtige Bunnahabhain single malt single cask van 15 jaar oud.

Islay

Bunnahabhain whisky wordt geproduceerd op het eiland Islay. Een roemruchte broedplek voor befaamde whisky's.

Stoere zilte, turfachtige whisky's die doen terugdenken aan het ruwe landschap van het eiland.

De whisky is een ode aan de windstoot en gebotteld op een mooie cask strength van 52,1%.

255

Het levenswater is gedistilleerd in oktober 2007 en gebotteld in juni 2023. Het vat (refill hogshead) heeft 255 fraaie goudkleurige flessen opgeleverd. De whisky is niet koud gefiltreerd en heeft de natuurlijke kleur.

Proefnotities

Zalige zoete geur van suiker, citroensorbet, fris, fruitig, gemoute gerst en een vleugje rook.

Bestelinformatie

De verkoop van deze limited edition verloopt via Valentijn Klop, Brand Ambassador Douglas Laing voor de Nederlandse markt.

106969 OLD PARTICULAR Bunnahabhain 15YO - Dutch Dram Masters

Old Particular Bunnahabhain 15YO is beperkt verkrijgbaar, daardoor kunnen we niet garanderen dat iedereen de gevraagde aantallen ook daadwerkelijk ontvangt.

• Uitleveren vanaf waarschijnlijk week 35
• OP = OP!

 

Remarkable Regional Malts

Remarkable Regional Malts

Elke whisky in de serie is een mix van single malts uit verschillende distilleerderijen die typerend zijn voor een specifieke regio in Schotland, zoals Islay, Speyside, Highland en Lowland.

De whisky's zijn non-chill filtered en hebben een natuurlijke kleur, waardoor de smaken en aroma's van de malts goed tot uiting komen.

De Remarkable Regional Malts-serie is een eerbetoon aan de verschillende Schotse regio's en biedt liefhebbers de mogelijkheid om de kenmerkende smaken en stijlen van elke regio te ontdekken in één fles.

Lees meer over de Remarkable Regional Malts

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top