Door naar content

Rock Island Rum Cask Edition

03 augustus 2023

Wat veel mensen niet weten is dat het op dit moment zomer is in Nederland. De mussen regenen van het dak en we zijn dan ook aangenaam verrast door deze tropische uitgave van Douglas Laing; Rock Island Rum Cask Edition.

Tropische verrassing

Na het geweldige succes van de Rock Island Mezcal Edition in 2022 worden de Rock Island liefhebbers ditmaal verwend met een typische Island whisky, maar dan met een finish op rumvaten.

Barbados, Jamaica en Trinidad

Deze limited edition bestaat uit single malt whisky’s van de Schotse Islands die een finish hebben ondergaan op Plantation rumvaten van de Caribische eilanden Barbados, Jamaica en Trinidad.

Heerlijke smaakervaring

De ‘Rum Cask Edition’ van Rock Island biedt een heerlijke smaakervaring van onder andere gezouten karamel, getoast eikenhout, bruine suiker en een vleugje rokerigheid. Daarnaast heeft de whisky een elegante en maritieme frisheid.

Verpakking

De tropische kleuren blauw, rood en groen worden versterkt door goudfolie-details. Deze kleuren staan voor elk van de eilanden - Orkney, Arran, Jura en Islay – die samen de Island Malt Scotch Whisky Rock Island vormen.

Natuurlijke kleur en koude filtratie

Rock Island Rum Cask Edition is gebotteld op 46,8% alcohol en zoals gebruikelijk bij Douglas Laing wordt de whisky aangeboden zonder toegevoegde kleurstoffen en is het levenswater niet koud gefiltreerd.

Proefnotities Rock Island Rum Cask Edition

Rock Island Rum Cask Edition

Proefnotities

Geur

Gezouten karamel en een frisse zilte zeenevel, gevolgd door geroosterde ananas, vanille, fudge en steenfruit.

Smaak

Mondvullend met karamel en gegrilde banaan, in balans gebracht door geroosterd eikenhout en geturfde mout.

Afdronk

Blijft lang hangen. Gekonfijte gember, bruine suiker en in de verte een klein vleugje rook.

Bestelinformatie

De verkoop van deze limited edition verloopt via Valentijn Klop, Brand Ambassador Douglas Laing voor de Nederlandse markt.

Art.nr. 106887 ROCK ISLAND Rum Cask Finish Limited Edition 0,70 ltr

Rock Island Rum Cask Edition is beperkt verkrijgbaar, daardoor kunnen we niet garanderen dat iedereen de gevraagde aantallen ook daadwerkelijk ontvangt.

Emma Reid over Rock Island Rum Cask Edition

Emma Reid, Brand Manager van Rock Island over de Rum Cask Finish:

"Rock Island wordt gekoesterd bij Douglas Laing. De whisky vertegenwoordigt het allerbeste wat de Schotse whiskyeilanden te bieden hebben.
We zijn erg enthousiast over onze samenwerking met Plantation Rum, waarin onze Island Malt is gerijpt. Deze expressie van Rock Island bevat een harmonie van smaken en brengt twee iconische dranken samen. We kunnen niet wachten om deze whisky wereldwijd met Rock Island-liefhebbers te delen!"

Remarkable Regional Malts

Remarkable Regional Malts

Elke whisky in de serie is een mix van single malts uit verschillende distilleerderijen die typerend zijn voor een specifieke regio in Schotland, zoals Islay, Speyside, Highland en Lowland.

De whisky's zijn non-chill filtered en hebben een natuurlijke kleur, waardoor de smaken en aroma's van de malts goed tot uiting komen.

De Remarkable Regional Malts-serie is een eerbetoon aan de verschillende Schotse regio's en biedt liefhebbers de mogelijkheid om de kenmerkende smaken en stijlen van elke regio te ontdekken in één fles.

Lees meer over de Remarkable Regional Malts

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top