Door naar content

Villa Trasqua verheugd over partnerschap met het prestigieuze Wheels at the Palace

17 augustus 2023

Op 1,2 & 3 september 2023 zal de derde editie van het Concours d’Elegance in de tuinen van Paleis Soestdijk plaats vinden onder haar nieuwe naam ‘Wheels at the Palace’. Villa Trasqua gaat een trotse samenwerking aan met dit prestigieuze automobiel evenement. Hieronder tevens het persbericht aangaande het partnerschap.

Villa Trasqua

Toscaanse parel met een Nederlands tintje

Villa Trasqua

Het in 1965 opgerichte wijnhuis Villa Trasqua is sinds 2001 in handen van de Nederlandse familie Hulsbergen.

Het 120 ha metende landgoed van Villa Trasqua is gelegen in de gemeente Castellina in Chianti, tussen Monteriggioni en Siena in het authentieke Chianti Classico-gebied. De druiven worden verbouwd onder het toeziend oog van de internationaal geroemde wijnmaker Franco Bernabei en zijn team.

Sinds 2020 mag De Monik Dranken zich de trotse importeur noemen van het Toscaanse wijnhuis.

Persbericht

Villa Trasqua, het toonaangevende Toscaanse wijnhuis dat bekend staat om haar uitmuntende Chianti Classico wijnen, kondigt met trots haar samenwerking aan met het prestigieuze Wheels at the Palace / Concours d'Elegance. Dit partnerschap belichaamt de gedeelde constante zoektocht naar kwaliteit. Daarnaast sluit de klassieke schoonheid van oldtimers naadloos aan bij de klasse van de Villa Trasqua wijnen.

Het Concours d'Elegance, een wereldberoemd evenement dat bekend staat om het tentoonstellen van zeldzame en buitengewone (klassieke) auto's en luxevoertuigen, heeft een rijke historie en is het meest prestigieuze evenement in Nederland voor de automobiel. Villa Trasqua deelt de passie voor vakmanschap en aandacht voor detail bij de productie van hun eersteklas wijnen.

"We zijn zeer enthousiast over ons partnerschap met Wheels at the Palace / Concours d’Elegance Paleis Soestdijk 2023," zegt Alan Hulsbergen, eigenaar van Villa Trasqua. De wijnproducent verbond haar naam eerder al aan 's werelds meest iconische klassieke autorace, de Mille Miglia. "Zowel Villa Trasqua als het Concours d’Elegance delen een gemeenschappelijke visie op vakmanschap, elegantie en het koesteren van het erfgoed. We kijken ernaar uit om onze unieke selectie wijnen te presenteren aan de bezoekers en deelnemers van dit prestigieuze evenement."

Villa Trasqua heeft de reputatie opgebouwd van een wijnhuis dat de perfecte balans tussen traditie en innovatie weet te vinden. Gelegen Castellina-in-Chianti, in het hart van de Chianti Classico-regio, heeft het wijngoed een geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1001. De wijngaarden van Villa Trasqua vormen een spectaculair amfitheater en profiteren van een ideale ligging, wat resulteert in wijnen van buitengewone kwaliteit.

Het partnerschap tussen Villa Trasqua en het Concours d'Elegance voegt een nieuwe dimensie toe aan het evenement. Bezoekers en deelnemers krijgen de kans om Villa Trasqua's collectie van fraaie Chianti Classico’s en Super Tuscans te proeven en te ontdekken. Bij het Villa Trasqua Paviljoen kunnen bezoekers kosteloos deelnemen aan een proeverij of gewoon genieten van een heerlijk glas wit, rosé of rood van de Tricolore serie van Villa Trasqua.

Voor meer informatie over Villa Trasqua en haar partnerschap met Wheels at the Palace / Concours d’Elegance, kunnen geïnteresseerden terecht op de officiële website van Wheels at the Palace wheelsatthepalace.com. Wheels at the Palace vindt plaats op 1, 2 en 3 september 2023 in de paleistuinen van Paleis Soestdijk.

 

Back to top