Door naar content

Douglas Laing Whisky & Spijs proeverij bij Gastrobar BFF in Leiden

21 februari 2023

Op zondag 12 februari 2023 organiseerde Gastrobar BFF in Leiden een bijzondere proeverij. Daarbij konden de gasten niet alleen genieten van de heerlijke Remarkable Regional Malts, maar ook van een aantal heerlijke bijpassende gerechtjes en hapjes. Deze werden bereidt door de chef van BFF.

Douglas Laing whisky’s

Namens De Monnik Dranken was Valentijn Klop naar Leiden afgereisd. Valentijn is Brand-ambassador voor de whisky’s van Douglas Laing en hij vertelde de bezoekers tot in detail over de whisky’s die waren uitgeschonken.

Hieronder een overzicht van de whisky’s en bijpassende gerechtjes:

 

The Epicurean Lowland Blended Malt

The Epicurean Lowland Blended Malt

Bij The Epicurean Lowland Blended Malt werd een heerlijke soep geserveerd van zacht gerookte zoete paprika.

Doordat de soep de mond verwarmde en zacht zoet was, combineerde dit waanzinnig met de zachte, florale en zoete tonen in de whisky.

artikelnummer 108734

Timorous Beastie Highland Blended Malt

Timorous Beastie Highland Blended Malt

Muizen houden van kaas. Mensen ook.

Een uitstekende combinatie bij deze zoete Highland whisky, met die welbekende tonen van vanille, geel fruit en honing, is een zachte blauw aderige kaas met dikke appelstroop.

De combinatie van sterke en zoete smaken werkt perfect!

Artikelnummer 108730

Scallywag Speyside Blended Malt

Scallywag Speyside Blended Malt

Deze whisky, die voor een groot deel op sherryvaten heeft gerijpt, heeft een hoog gehalte van zacht zoete tonen van cacao.

De volle mouse van pure chocolade was dan ook een ware traktatie, waarbij de whisky Ă©n de pure chocolademousse voor een mooie balans van zoete en bittere tonen zorgen.

Artikelnummer 108728

The Gauldrons Campbeltown Blended Malt

The Gauldrons Campbeltown Blended Malt

The Gauldrons word veelal omschreven als een “meaty” ofwel “vlezige” whisky.

Met een heel licht maritiem karakter viel deze dan ook uitstekend in de smaak bij de serranoham die werd geserveerd!

Artikelnummer 109738

Rock Island Islands Blended Malt

Rock Island Islands Blended Malt

Zeg je Rock Island Islands Blended Malt, dan zeg je zeevruchten. Rock Island staat bekend om zijn complexiteit, zachte citrus, ziltigheid en lichte rooksmaak. Perfect met bijvoorbeeld gegrilde garnalen.

De chef van BFF tilde dit gerechtje naar een nog hoger niveau door de garnalen na het bakken nog even af te blussen met een scheutje Rock Island.

Artikelnummer 107916

Big Peat Islay Blended Malt

Big Peat Islay Blended Malt

We sloten de proeverij af met een glaasje Big Peat Islay Blended Malt in combinatie met een vanille panna cotta met caramelsaus. Wederom een waanzinnige keuze!

Het zuurtje in de panna cotta en het zoetige van de caramel gaven een zacht en frisse smaak, waarna het zoete en rokerige karakter van Big Peat nóg beter tot z’n recht kwam!

Artikelnummer 108726

Bedankt

De gasten hebben ontzettend genoten, en Valentijn ook! Valentijn Klop en De Monnik Dranken willen Lambert Vos en de teams van Gastrobar BFF en Lemmy’s Biercafe in Leiden, maar natuurlijk ook alle bezoekers bedanken voor deze gezellige en heerlijke middag!

Douglas Laing’s Remarkable Regional Malts

Een ode aan Schotland

Douglas Laing’s Remarkable Regional Malts

De Douglas Laing’s Remarkable Regional Malts zijn een ode aan het beste dat de whisky regio’s in Schotland te bieden hebben.

De blended malts Big Peat, Scallywag, Timorous Beastie en Rock Island hebben allemaal hun eigen verhaal en nemen zowel de beginnende whiskydrinker, als de echte whiskykenner mee op een opmerkelijke reis rond de whiskyregio’s van Schotland.

Lees meer over De Douglas Laing’s Remarkable Regional Malts

Back to top