Door naar content

Rode wijnen Alvi’s Drift populair op De Zwarte Cross 2023

25 juli 2023

Van donderdag 20 t/m zondag 23 juli 2023 was het weer één groot feest op het festivalterrein in Lichtenvoorde. Naast heel veel regen, modder, motorcross en muziek konden de bezoekers tijdens de 25e editie van De Zwarte Cross ook genieten van de Zuid-Afrikaanse wijnen van Alvi’s Drift.

Alvi’s Drift wijnbar

De wijnbar met de wijnen van Alvi’s Drift stond strategisch opgesteld tussen het hoofdpodium en de theatertent. Esther, Bas, Linda, Linet, Bouke en Puck zagen de theaterweide elke dag vol lopen met enthousiaste festivalgangers.

Brut Rosé

Het terras vóór de wijnbar was elke dag goed gevuld met wijnliefhebbers. Net als vorig jaar was de overheerlijke Brut Rosé weer bijzonder populair.

Deze zalmroze mousserende wijn geurt heerlijk naar groene appel, aardbei, watermeloen en granaatappel. In de smaak aangenaam fris, met een fijne mousse en een droge afdronk.

Rode wijnen

Op een festival zijn, naast de Brut Rosé, de witte wijnen altijd erg populair. Dit jaar viel het op dat, mede dankzij de weersomstandigheden, juist ook de rode wijnen van Alvi’s Drift volop in de belangstelling stonden gedurende deze 25e editie van De Zwarte Cross.

Linet: “Met een glas Special Cuvee-Red Blend of Reserve Drift Red Fusion in de hand kijken naar de meest uiteenlopende theateracts uit binnen- en buitenland is een perfecte combinatie. Daarnaast zijn er op de theaterweide veel eetkraampjes te vinden, waardoor je heerlijke gerechtjes kan combineren met de mooie wijnen van Alvi’s Drift.”

Alvi’s Drift 221 Special Cuvee-Red Blend

In deze blend zitten maar liefst zeven druivensoorten. Deze druivensoorten worden allemaal apart gevinifieerd, en een deel krijgt houtrijping. Dat zorgt voor een harmonieuze combinatie van complexiteit en fris fruit. Een lekker fruitig glas rode wijn, perfect om van te genieten tijdens de Cross, of als je lekker in de tuin zit!

Alvi’s Drift Reserve Drift Red Fusion

Voor de liefhebbers van een stevige rode wijn werd de Red Fusion geschonken. Deze stevige houtgerijpte wijn is een blend van cabernet sauvignon, pinotage, shiraz en petit verdot, waarbij de cabernet sauvignon de hoofdrol speelt.

221 Chenin Blanc

Naast de rode wijnen was de Chenin Blanc uit de 221 serie van Alvi’s Drift een absolute hardloper onder de droge witte wijnen. Het publiek waardeerde de verfijnde smaak en het verfrissende karakter van deze typisch Zuid-Afrikaanse wijn.

Bedankt

Met name de laatste dag van De Zwarte Cross heeft het meer geregend dan dat de zon scheen, maar dat deerde de bezoekers niet. Gewapend met poncho en laarzen vierde een flink aantal bezoekers feest in de regen, met de wijnen van Alvi’s Drift.

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top