Over deze wijn
De pinotage-druiven, afkomsting uit wijngaarden in de Scherpenheuwel ward, worden met de hand geplukt, ontsteeld en gekneusd. Na een koudeschilweking vergist een deel (30%) van de most in eikenhouten vaten en een deel vergist in RVS. Dit zorgt voor een mooie complexiteit en frisheid in de wijn.
De kleur is donkerrood, met een jeugdige paarse rand. Met uitbundige aroma's van rood fruit en kersen, samen met tonen van vanille en wat kruidigheid. De mediumvolle wijn is perfect in balans met levendige zuren, charmant fruit en zachte tannines. kruidige tonen en wat vanille.
Over het wijnhuis Alvi's Drift
Alvi is een afkorting van Albertus Viljoen, de officiële voornamen van de eigenaar van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Alvi's Drift in Worcester, maar zijn vrienden noemen hem Alvi. De Alvi van vandaag is de derde generatie, maar het begon met de eerste Alvi in 1928. Albertus Viljoen van de Merwe was herenboer in Worcester op zo'n twee uur rijden van Kaapstad. Omdat zijn landgoed Alfalfa aan beide zijden van de Breede Rivier ligt, bouwde hij in 1928 een drift (Afrikaans voor brug) om gemakkelijker toegang tot beide stukken grond te krijgen. In de volksmond werd deze waterovergang al snel 'Alvi's Drift' genoemd. Alvi van der Merwe hanteert deze naam nu als eerbetoon aan zijn grootvader, voor de wijnen die ze op de markt brengen. Het familiebedrijf dat sinds 1928 bestaat heeft in totaal 420 hectare aangeplant met druiven. Boeren doen ze ook nog steeds; ze hebben 4000 koeien, 200.000 kippen en boomgaarden waar citrus- en perzikbomen groeien. Terwijl Alvi's broer Johan de boerderij beheert, heeft Alvi het toezicht op de wijngaarden. In totaal worden er in de Alvi's Drift wijngaarden 19 druivenrassen verbouwd. De wijngaarden liggen in het hart van de Breede Rivier Vallei in het district Worcester. Samen met het zeer gedreven team maakt Alvi prachtige wijnen die volop internationale waardering krijgen.
Meer informatie over het wijnhuis
pastagerechten met tomatensaus, charcuterie, kazen, bijvoorbeeld Emmentaler
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.