Door naar content
ALVI'S DRIFT 221 Pinotage

Over deze wijn

De pinotage-druiven, afkomsting uit wijngaarden in de Scherpenheuwel ward, worden met de hand geplukt, ontsteeld en gekneusd. Na een koudeschilweking vergist een deel (30%) van de most in eikenhouten vaten en een deel vergist in RVS. Dit zorgt voor een mooie complexiteit en frisheid in de wijn.
De kleur is donkerrood, met een jeugdige paarse rand. Met uitbundige aroma's van rood fruit en kersen, samen met tonen van vanille en wat kruidigheid. De mediumvolle wijn is perfect in balans met levendige zuren, charmant fruit en zachte tannines.  kruidige tonen en wat vanille.
 

Over het wijnhuis Alvi's Drift

Alvi is een afkorting van Albertus Viljoen, de officiële voornamen van de eigenaar van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Alvi's Drift in Worcester, maar zijn vrienden noemen hem Alvi. De Alvi van vandaag is de derde generatie, maar het begon met de eerste Alvi in 1928. Albertus Viljoen van de Merwe was herenboer in Worcester op zo'n twee uur rijden van Kaapstad. Omdat zijn landgoed Alfalfa aan beide zijden van de Breede Rivier ligt, bouwde hij in 1928 een drift (Afrikaans voor brug) om gemakkelijker toegang tot beide stukken grond te krijgen. In de volksmond werd deze waterovergang al snel 'Alvi's Drift' genoemd. Alvi van der Merwe hanteert deze naam nu als eerbetoon aan zijn grootvader, voor de wijnen die ze op de markt brengen. Het familiebedrijf dat sinds 1928 bestaat heeft in totaal 420 hectare aangeplant met druiven. Boeren doen ze ook nog steeds; ze hebben 4000 koeien, 200.000 kippen en boomgaarden waar citrus- en perzikbomen groeien. Terwijl Alvi's broer Johan de boerderij beheert, heeft Alvi het toezicht op de wijngaarden. In totaal worden er in de Alvi's Drift wijngaarden 19 druivenrassen verbouwd. De wijngaarden liggen in het hart van de Breede Rivier Vallei in het district Worcester. Samen met het zeer gedreven team maakt Alvi prachtige wijnen die  volop internationale waardering krijgen.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Zuid-Afrika Druiven Pinotage Jaargang 2022 Serveertemperatuur 16-18Β°C Houtlagering geen Groep Wijnen Kleur Rood
Wijnhuis Alvi's Drift Appellation Worcester Alcohol 13.5 Smaak Droog Gerechten

pastagerechten met tomatensaus, charcuterie, kazen, bijvoorbeeld Emmentaler

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot β€˜The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top