Door naar content
ALVI'S DRIFT 221 Sauvignon Blanc

Over deze wijn

Alleen het vrij aflopende sap van de hoogste kwaliteit wordt gebruikt om deze unieke sauvignon blanc van te maken. Ongeveer 25% van de wijn vergist en rijpt op oudere vaten van Frans eikenhout. Dit zorgt voor complexiteit en diepte. De rest wordt vergist in RVS tanks, wat de frisheid en het prachtige fruit in de wijn naar voren brengt. Dit zorgt voor een zeer boeiende blend met complexiteit en frisheid.

Helder strogeel van kleur met een jeugdige groene rand. Met uitbundige en intense aroma’s van kruisbes en citroen, met groenige tonen. De wijn is knisperfris en perfect in balans, met de aroma’s van rijp fruit en de levendige zuurgraad. Met een frisse, lang aanhoudende afdronk waar de citrustonen mooi naar voren komen.

Over het wijnhuis Alvi's Drift

Alvi is een afkorting voor Albertus Viljoen, de officiële voornamen van de eigenaar van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Alvi's Drift in Worcester, maar zijn vrienden noemen hem Alvi. De Alvi van vandaag is de derde generatie, maar het begon met de eerste Alvi in 1928. Albertus Viljoen van de Merwe was herenboer in Worcester op zo'n twee uur rijden van Kaapstad. Omdat zijn landgoed Alfalfa aan beide zijden van de Breede Rivier ligt, bouwde hij in 1928 een drift (Afrikaans voor brug) om gemakkelijker toegang tot beide stukken grond te krijgen. In de volksmond werd deze waterovergang al snel 'Alvi's Drift' genoemd. Alvi van der Merwe hanteert deze naam nu als eerbetoon aan zijn grootvader, voor de wijnen die ze op de markt brengen. Het familiebedrijf dat sinds 1928 bestaat heeft in totaal 420 hectare aangeplant met druiven. Boeren doen ze ook nog steeds; ze hebben koeien, kippen en boomgaarden waar citrus- en perzikbomen groeien. Terwijl Alvi's broer Johan de boerderij beheert, heeft Alvi het toezicht op de wijngaarden. In totaal worden er in de Alvi's Drift wijngaarden 19 druivenrassen verbouwd. De wijngaarden liggen in het hart van de Breede Rivier Vallei in het district Worcester. Samen met het zeer gedreven team van wijnmakers maakt Alvi prachtige wijnen die volop internationale waardering krijgen.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Zuid-Afrika Druiven Sauvignon Blanc Jaargang 2022 Serveertemperatuur 10-12Β°C Houtlagering 25% op eikenhouten vaten Groep Wijnen Gerechten

ceviche of andere visgerechten, groene asperges of quiche met geitenkaas en tomaat

Wijnhuis Alvi's Drift Appellation Worcester Alcohol 13.7 Smaak Droog Subgroep Witte wijn Kleur Wit

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot β€˜The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top