Over deze wijn
Alleen het vrij aflopende sap van de hoogste kwaliteit wordt gebruikt om deze unieke sauvignon blanc van te maken. Ongeveer 25% van de wijn vergist en rijpt op oudere vaten van Frans eikenhout. Dit zorgt voor complexiteit en diepte. De rest wordt vergist in RVS tanks, wat de frisheid en het prachtige fruit in de wijn naar voren brengt. Dit zorgt voor een zeer boeiende blend met complexiteit en frisheid.
Helder strogeel van kleur met een jeugdige groene rand. Met uitbundige en intense aroma’s van kruisbes en citroen, met groenige tonen. De wijn is knisperfris en perfect in balans, met de aroma’s van rijp fruit en de levendige zuurgraad. Met een frisse, lang aanhoudende afdronk waar de citrustonen mooi naar voren komen.
Over het wijnhuis Alvi's Drift
Alvi is een afkorting voor Albertus Viljoen, de officiële voornamen van de eigenaar van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Alvi's Drift in Worcester, maar zijn vrienden noemen hem Alvi. De Alvi van vandaag is de derde generatie, maar het begon met de eerste Alvi in 1928. Albertus Viljoen van de Merwe was herenboer in Worcester op zo'n twee uur rijden van Kaapstad. Omdat zijn landgoed Alfalfa aan beide zijden van de Breede Rivier ligt, bouwde hij in 1928 een drift (Afrikaans voor brug) om gemakkelijker toegang tot beide stukken grond te krijgen. In de volksmond werd deze waterovergang al snel 'Alvi's Drift' genoemd. Alvi van der Merwe hanteert deze naam nu als eerbetoon aan zijn grootvader, voor de wijnen die ze op de markt brengen. Het familiebedrijf dat sinds 1928 bestaat heeft in totaal 420 hectare aangeplant met druiven. Boeren doen ze ook nog steeds; ze hebben koeien, kippen en boomgaarden waar citrus- en perzikbomen groeien. Terwijl Alvi's broer Johan de boerderij beheert, heeft Alvi het toezicht op de wijngaarden. In totaal worden er in de Alvi's Drift wijngaarden 19 druivenrassen verbouwd. De wijngaarden liggen in het hart van de Breede Rivier Vallei in het district Worcester. Samen met het zeer gedreven team van wijnmakers maakt Alvi prachtige wijnen die volop internationale waardering krijgen.
Meer informatie over het wijnhuis
ceviche of andere visgerechten, groene asperges of quiche met geitenkaas en tomaat
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.