Door naar content
ALVI'S DRIFT Albertus Viljoen Chardonnay

Over deze wijn

De Albertus Viljoen wijnen zijn een eerbetoon aan Albertus Viljoen (Alvi) van der Merwe, die in 1928 een stuk grond aan de oevers van de Breede Rivier kocht en besloot wijnstokken aan te planten. Voor de Albertus Viljoen wijnen worden alleen de beste druiven gebruikt. De chardonnay druiven van deze wijn zijn afkomstig van oude druivenstokken die staan aangeplant op arme kalkbodems. Na handmatige oogst in de vroege ochtend, worden de druiven per perceel gevinifieerd. De trossen worden in z’n geheel geperst en het sap wordt in houten vaten vergist met wilde giststammen. Vervolgens worden de wijnen in verschillende vaten, afkomstig van verschillende percelen, geblend. Dit resulteert in een goudgele, rijke wijn met aroma’s van limoen, honingmeloen, vanille, warm broodkruim en een hint van gebrande hazelnoten. In de mond wordt rijp fruit opgevolgd door verfrissende zuren. De wijn heeft een aangename vettigheid en een prachtige lange afdronk.

Over het wijnhuis Alvi's Drift

Alvi is een afkorting voor Albertus Viljoen, de officiële voornaam van de eigenaar van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Alvi's Drift in Worcester, maar zijn vrienden noemen hem Alvi. De Alvi van vandaag is de derde generatie, maar het begon met de eerste Alvi in 1928. Albertus Viljoen van de Merwe was herenboer in Worcester op zo'n twee uur rijden van Kaapstad. Omdat zijn landgoed Alfalfa aan beide zijden van de Breede Rivier ligt, bouwde hij in 1928 een drift (Afrikaans voor brug) om gemakkelijker toegang tot beide stukken grond te krijgen. In de volksmond werd deze waterovergang al snel 'Alvi's Drift' genoemd. Alvi van der Merwe hanteert deze naam nu als eerbetoon aan zijn grootvader, voor de wijnen die ze op de markt brengen. Het familiebedrijf dat sinds 1928 bestaat heeft in totaal 420 hectare aangeplant met druiven. Boeren doen ze ook nog steeds; ze hebben 4000 koeien, 200.000 kippen en boomgaarden waar citrus- en perzikbomen groeien. Terwijl Alvi's broer Johan de boerderij beheert, heeft Alvi het toezicht op de wijngaarden. In totaal worden er in de Alvi's Drift wijngaarden 19 druivenrassen verbouwd. De wijngaarden liggen in het hart van de Breede Rivier Vallei in het district Worcester. Samen met het zeer gedreven team van wijnmakers maakt Alvi prachtige wijnen die inmiddels volop internationale waardering krijgen.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Zuid-Afrika Druiven Chardonnay Jaargang 2021 Serveertemperatuur 10 - 12 Β°C Houtlagering 12 maanden op Frank eiken Groep Wijnen Gerechten

Forel met amandel beurre noisette, kreeft en kalfsoester

Wijnhuis Alvi's Drift Appellation Worcester Alcohol 13.5 Smaak Droog Subgroep Witte wijn Kleur Wit

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot β€˜The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top