Door naar content

Benguela Cove Lighthouse Rosé, nieuw en meteen in de prijzen

27 juni 2023

De Lighthouse Rosé van Benguela Cove is recent in Nederland geïntroduceerd. De wijn uit Walker Bay in Zuid-Afrika heeft al meteen erkenning ontvangen in het Perswijn Rosé Wijnconcours 2023! In de categorie "onder de 10 euro" heeft de Lighthouse Rosé een eervolle vermelding gekregen.

 

Benguela Cove Lighthouse Dry Rosé

De Lighthouse serie van Benguela Cove is bedoeld om de smaakpapillen te verwennen met al die bijzondere kenmerken van een koel wijnbouwklimaat, maar wel op een heel toegankelijke manier. Deze Dry Rosé is een mooie, elegante toevoeging aan deze serie.

Benguela Cove Lighthouse Rosé proefnotities
Een blend van syrah, cabernet franc en sauvignon blanc

Waar het volgens Europese regels niet toegestaan is om rode en witte druiven samen te vergisten of mengen tot rosé (buiten champagne), is dat in Zuid- Afrika wel toegestaan. Deze rosé is een blend van syrah, cabernet franc en sauvignon blanc.

Waar de syrah en cabernet franc body en aroma’s van rood fruit toevoegen, zorgt de sauvignon blanc voor aroma’s van steenfruit en bloemen en omlijst de rosé met mooie zuren.

Het resultaat is een rosé met de klasse en balans van een Provence rosé, maar ook de elegantie en frisheid van een koel klimaat.

Proefnotitie Perswijn

  • Geur: kruidig, peperig, perzik, peer, bloemen
  • Smaak: sappig en opwekkend, mooi droog, aangenaam

 

Ook aangeraden door de redactie van Perswijn

Naast de bijlage met de rosés, werden ook in Perswijn editie 4 2023 meerdere wijnen van De Monnik Dranken door de redactie zeer gewaardeerd. In de rubriek “Geselecteerd” kiest het proefpanel van Perswijn hun favoriete wijnen uit van de honderden wijnen die ze voor dat nummer geproefd hebben.
Zowel de Chianti Classico Riserva ‘Fanatico’ van Villa Trasqua als de Los Vascos Cromas Cabernet Sauvignon Gran Reserva zijn geselecteerd als ‘betaalbare klasse’. Dit zijn wijnen van uitstekende klasse en heel betaalbaar.

Villa Trasqua Chianto Classico Riserva Fanatico

Het proefpanel van Perswijn heeft de Fanatico maar liefst 17/20 punten gegeven en zegt: “De wijngaarden van Villa Trasqua liggen direct ten noorden van Siena, in de gemeente Castellina in Chianti.

Het bedrijf is eigendom van de (Zwitserse) Nederlander Alan Hulsbergen en zijn broers Sven en Marc. Fanatico is de wijn direct onder het vlaggenschip Nerento, de gran selezione van het domein. De gran selezione is puur sangiovese, maar deze riserva heeft voor wat meer structuur en kleur nog 5% cabernet franc en 3% merlot.

Merlot wordt door veel producenten gezien als een druif die goed past en die het karakter van de sangiovese respecteert. 2017 was erg heet, maar dit is toch verrassend elegant, met mooi rood fruit, kruiden, wat vanille, goede tannine en zuren.”

Los Vascos Cromas Cabernet Sauvignon Gran Reserva

De Cromas Cabernet Sauvignon Gran Reserva heeft het maximum van 5 sterren gekregen van het proefpanel en het volgende commentaar:

“Los Vascos werd al in 1988 door Lafite Rothschild gekocht, toen de ontwikkelingen van de Chileense wijnbouw nog in de kinderschoenen stonden. Hij ligt vrij dicht bij de kust van Colchagua Valley, waar de Grote Oceaan een duidelijke invloed heeft op de temperatuur. Met 640 hectare aanplant (op een totaal van 2500 hectare bezit) is dit één van de grootste wijngaarden in Colchagua.

Met het aantreden van Saskia de Rothschild in 2021 is het accent meer gelegd op duurzaamheid. Het is een knappe wijn voor zijn prijs, met behalve cabernet ook 10% syrah en 5% carmenère; rijp fruit, zwarte bessen, ceder en bittere chocola, vlezig, met kracht, lengte en fluwelige tannine.”

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top