Door naar content
BENGUELA COVE Estate Cabernet Sauvignon

Over deze wijn

De optimaal rijpe druiven worden 's nachts gekoeld, vervolgens gesorteerd en ondergaan 3 dagen koudeschilweking voor de vergisting plaatsvindt. De vergisting duurt 8 dagen, waarbij het sap zachtjes over de schilletjes gepompt wordt voor meer smaak- en kleurextractie. Vervolgens rijpt de wijn 22 maanden in vaten van Frans eikenhout, waarvan 40% nieuwe vaten. 

Het resultaat is een cabernet sauvignon, die toonbeeld van elegantie is. Met veel zorg gemaakt om de perfecte harmonie te creëren tussen het fruit, de tannines en zuren. Hoewel hij eerst wat gesloten is, nodigt deze wijn je uit om zijn intensiteit en gelaagdheid te ontdekken. Gemaakt in een gedurfde en stevige stijl, met goed geïntegreerde smaken en een lang aanhoudende afdronk.

Je moet deze wijn even goed walsen, maar dan komen de geconcentreerde aroma’s mooi naar boven. Aroma’s van donker fruit, pruimen, viooltjes, met tonen van leer, fynbos en aardbeienjam. Het slimme gebruik van het Franse eikenhout voegt een delicate zoetheid toe, rondt de stevige tannines wat af en zorgt dat het fruit meer naar voren komt. 

Over het wijnhuis Benguela Cove

Direct aan de Atlantische Oceaan ligt een rustige lagune, aan de monding van de Bot rivier. Daar, op de oostelijke oever, net ten noorden van het plaatsje Fisherhaven, ligt het wijngoed van Benguela Cove, met 62 ha aan wijngaarden. In 2013 kocht Penny Streeter OBE de op dat moment wat kwijnende wijngaarden en maakte er een buitengewoon succesvol wijngoed van. Daarnaast maakte zij er ook een succesvolle plek voor wijntoerisme van.

Op slechts 2,7 m boven zeeniveau is dit een uitgesproken koel terroir: de overheersend zuidoosten zeebries wordt verkoeld door de Benguela-stroom, die vanuit de zuidelijke Atlantische oceaan komt. Dat maakt dit stukje van Zuid-Afrika uniek qua wijnbouw: de rijpende druiven koelen ’s nachts flink af, er is meer dan voldoende neerslag en de rijping duurt hier lang, wat borg staat voor perfect frisse en heel verfijnde wijnen.

Intussen heeft Penny Streeter, met hulp van haar gelauwerde Zuid-Afrikaanse wijnmaker Johann Fourie, haar visie en opgedane ervaring ook gebruikt voor het opzetten van een tweetal wijngaarden in Sussex, in het zuiden van Engeland.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Zuid-Afrika Druiven Cabernet sauvignon Jaargang 2021 Serveertemperatuur 14-16Β°C Houtlagering 22 maanden op Frans eikenhout Groep Wijnen Kleur Rood
Wijnhuis Benguela Cove Appellation Walker Bay Alcohol 14.0 Smaak Droog Gerechten

charcuterie, belegen/oude kazen, ribeye met chimichurri, rijke stoofgerechten.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot β€˜The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top