Door naar content
Benguela Cove

Het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Benguela Cove ligt in het wijndistrict Walker Bay dat behoort tot de wijnregio Cape South Coast aan de West-Kaap.

Direct aan de Atlantische Oceaan ligt een rustige lagune, aan de monding van de Botrivier, net buiten Hermanus, dé plaats waar je walvissen kunt spotten in Zuid-Afrika. Daar, op de oostelijke oever van de Botrivier, ligt het wijngoed van Benguela Cove, met 62 ha aan wijngaarden. In 2013 kocht Penny Streeter OBE de op dat moment wat kwijnende wijngaarden en maakte er een buitengewoon succesvol wijngoed van.

Op slecht 2,7 m boven zeeniveau is dit een uitgesproken koel terroir: de overheersend zuidoosten zeebries wordt verkoeld door de Benguela-stroom, die rechtstreeks van Antarctica komt. Dat maakt dit stukje van Zuid-Afrika uniek qua wijnbouw: de rijpende druiven koelen ’s nachts flink af, er is meer dan voldoende neerslag en de rijping duurt hier lang, wat borg staat voor perfect frisse en heel verfijnde wijnen.

Johann Fourie is de gelauwerde en zeer ervaren wijnmaker van Benguela Cove. Hij omschrijft zijn passie voor zijn werk in dit ‘cool climate’ stukje Zuid-Afrika als volgt: “Mijn wijnen zijn de weerspiegeling van het koele klimaat. Ze bieden “Oude Wereld”-mineraliteit en lengte met een vleug “Nieuwe Wereld”-fruit en mondgevoel.”

 

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top