Over deze wijn
De naam Cuvée 58 verwijst naar de 58 facetten waarmee een prachtige diamant in briljantvorm wordt geslepen. De edelsteen waar Zuid-Afrika zo beroemd om is. In het etiket van de Cuvée 58 zie je de vorm van de briljanten diamant ook duidelijk terug.
Deze Méthode Cap Classique is een blend van sauvignon blanc (72%), pinot noir (20%) en chardonnay (8%). Waar pinot noir en chardonnay veelgebruikte druiven zijn voor bijvoorbeeld champagnes, schittert juist de sauvignon blanc in deze MCC. Het koele klimaat van Walker Bay is uitermate geschikt voor de sauvignon blanc en de frisheid en levendigheid van de druif komt in de MCC goed naar voren.
Nadat de druiven met de hand geplukt en gesorteerd zijn, worden ze deels in hele trossen geperst en vergist. Voor de beste kwaliteit wordt alleen het sap dat vrij wegloopt gebruikt. De basiswijn ondergaat een malolactische vergisting, om de scherpe zuren van de sauvignon blanc te verzachten en romigheid toe te voegen. De wijn wordt geblend en gebotteld voor een tweede vergisting op de fles. Vervolgens rijpt de MCC minimaal 12 maanden sur lattes.
Het resultaat is een levendige, frisse MCC met goede zuren en een fijne mousse. Met aroma’s van zoete appel, peer, wat grassigs en florale tonen die in de afdronk naar boven komen.
Over het wijnhuis Benguela Cove
Direct aan de Atlantische Oceaan ligt een rustige lagune, aan de monding van de Bot rivier. Daar, op de oostelijke oever, net ten noorden van het plaatsje Fisherhaven, ligt het wijngoed van Benguela Cove, met 62 ha aan wijngaarden. In 2013 kocht Penny Streeter OBE de op dat moment wat kwijnende wijngaarden en maakte er een buitengewoon succesvol wijngoed van. Daarnaast maakte zij er ook een succesvolle plek voor wijntoerisme van.
Op slecht 2,7 m boven zeeniveau is dit een uitgesproken koel terroir: de overheersend zuidoosten zeebries wordt verkoeld door de Benguela-stroom, die vanuit de zuidelijke Atlantische oceaan komt. Dat maakt dit stukje van Zuid-Afrika uniek qua wijnbouw: de rijpende druiven koelen ’s nachts flink af, er is meer dan voldoende neerslag en de rijping duurt hier lang, wat borg staat voor perfect frisse en heel verfijnde wijnen.
Intussen heeft Penny Streeter, met hulp van haar gelauwerde Zuid-Afrikaanse wijnmaker Johann Fourie, haar visie en opgedane ervaring ook gebruikt voor het opzetten van een tweetal wijngaarden in Sussex, in het zuiden van Engeland.
Meer informatie over het wijnhuis
Geschikt voor iedere gelegenheid. Past bij zomerfruit, oesters, Mediterrane gerechten, kip met citroen, romige desserts.
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.