Door naar content
BENGUELA COVE Catalina Semillon

Over deze wijn

Afkomstig van één perceel van 0,9 ha op het zuidwesten, met een bodem van klei en schalie.

Met de hand geoogst en in de kelder uitgeselecteerd. Na ontsteling en kneuzing volgde een korte koude schilweking van enkele uren en een statische klaring van 48 uur. 80% van de most werd vergist op Frans eikenhout, de rest bij lage temperatuur op rvs. Negen maanden rijping op de fijne ‘lie’.

Helder lichtgeel van kleur.

De geur is betoverend met zijn complexe aroma’s van zoete erwtjes, citroengras, kweepeer, sinaasappelbloesem, witte lelie en fynbos.

Het opmerkelijke pure van al deze fruitnuances ontvouwt zich ook in de mond, gevat in frisse vruchtenzuren en een zilte toets als van een oesterschelp. Deze wijn is etherisch en eist tegelijk alle aandacht op.

Over het wijnhuis Benguela Cove

Direct aan de Atlantische Oceaan ligt een rustige lagune, aan de monding van de Bot rivier. Daar, op de oostelijke oever, net ten noorden van het plaatsje Fisherhaven, ligt het wijngoed van Benguela Cove, met 62 ha aan wijngaarden. In 2013 kocht Penny Streeter OBE de op dat moment wat kwijnende wijngaarden en maakte er een buitengewoon succesvol wijngoed van. Daarnaast maakte zij er ook een succesvolle plek voor wijntoerisme van.

Op slecht 2,7 m boven zeeniveau is dit een uitgesproken koel terroir: de overheersend zuidoosten zeebries wordt verkoeld door de Benguela-stroom, die vanuit de zuidelijke Atlantische oceaan komt. Dat maakt dit stukje van Zuid-Afrika uniek qua wijnbouw: de rijpende druiven koelen ’s nachts flink af, er is meer dan voldoende neerslag en de rijping duurt hier lang, wat borg staat voor perfect frisse en heel verfijnde wijnen.

Intussen heeft Penny Streeter, met hulp van haar gelauwerde Zuid-Afrikaanse wijnmaker Johann Fourie, haar visie en opgedane ervaring ook gebruikt voor het opzetten van een tweetal wijngaarden in Sussex, in het zuiden van Engeland.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Zuid-Afrika Druiven Sémillon Jaargang 2019 Serveertemperatuur 10 -12°C Houtlagering 80% 9 mnd op Frans eikenhout, wv 50% nieuw Groep Wijnen Gerechten

Gepocheerde vis en verfijnde gerechten met kalfsvlees en parelhoen.

Wijnhuis Benguela Cove Appellation Walker Bay Alcohol 14.0 Smaak Fruitig Subgroep Witte wijn Kleur Wit

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top