Door naar content

Hunter’s Sauvignon Blanc, een oude liefde uit Nieuw-Zeeland

30 juni 2023

Elke maand proeft en beoordeelt Hubrecht Duijker een flink aantal wijnen. Voor de maand juni had hij onder andere Hunter’s Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland in het glas. Dit is een heerlijke sappige frisse wijn én een oude liefde van de bekende Nederlandse wijnjournalist.

Op bezoek bij Jane Hunter

Hunter’s Wines was één van de eerste domeinen die Hubrecht Duijker in Marlborough bezocht. Hier in het zonnige en droge noordoosten van het Zuidereiland lunchte hij - onder een parasol in een prachtige tuin - samen met eigenaresse Jane Hunter.

Gerenommeerd wijnhuis

Hunter’s was destijds al een gerenommeerd wijnhuis en dat is in grote mate te danken aan de inspanningen van Jane Hunter. Haar man Ernie Hunter bracht in 1983 de eerste jaargang op de markt en in 1984 was hij zelfs de eerste die wijnen uit Nieuw-Zeeland in Europa onder de aandacht bracht.

Hunter’s Sauvignon Blanc

Hunter’s Sauvignon Blanc

Doorzettingsvermogen

Op 37-jarige leeftijd kwam Ernie echter om het leven bij een motorongeluk, waarop Jane besloot zijn werk voort te zetten.

Dankzij haar doorzettingsvermogen en vastbeslotenheid om de potentie van de wijngaard ten volle te benutten is Hunter's uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde wijnproducent in Nieuw-Zeeland.

Hunter’s Sauvignon Blanc

In zijn maandmagazine omschrijft Hubrecht Duijker de Hunter’s Sauvignon Blanc als bijzonder smakelijk, met in zijn sappige en frisse smaak flink wat citrus en – voor een sauvignon uit Marlborough kenmerkende – tonen van buxus.

 

 

 

 

Over Hunter’s Wines

Hunter's uit Marlborough heeft de reputatie dat ze jaar in jaar uit wijnen van een constante hoge kwaliteit produceren. De drijvende kracht achter dit bedrijf is Jane Hunter.

Sustainable winegrowing New Zealand

Hunter's is door "Sustainable winegrowing New Zealand" gecertificeerd als bedrijf dat voldoet aan alle eisen met betrekking tot het duurzaam verbouwen van druiven. Daarnaast worden bij de productie de meest veilige methoden voor milieu en volksgezondheid toegepast.

De wijngaarden worden continue in de gaten gehouden met de meest moderne technieken om aan alle eisen voor "Sustainable winegrowing New Zealand" te kunnen voldoen.

Hunter’s Sauvignon Blanc - Over Marlborough

Over Marlborough

Marlborough is misschien wel de bekendste wijnregio van Nieuw-Zeeland. Marlborough ligt in het noordoosten van het Zuidereiland. De ligging van dit wijngebied is uniek. Het is gelegen aan de oceaan en omringd door drie bergketens.

De oceaan heeft een matigende invloed, waardoor de druiven heel geleidelijk hun kleur- en geurstoffen ontwikkelen en hun zuren behouden.

Bergen

De bergen in het noorden beschermen de wijnstokken tegen de harde noordwestenwind. De bergen in het zuiden bieden beschutting tegen de koude wind vanaf Antarctica. De bergen in het westen voorkomen dat het te nat wordt in Marlborough.

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top