Door naar content
HUNTER'S Gruner Veltliner

Over deze wijn

Druiven afkomstig uit één perceel in Rapaura, een subregio van Marlborough. Na persing van hele trossen (niet ontsteelt) wordt het sap vergist in eikenhouten vaten. Vervolgens rijpt de wijn nog 10 maanden op de 'fijne lie' in de eikenhouten vaten.
Het resultaat is een elegante en veelzijdige Grüner Veltliner, met aroma's van wit steenfruit, citrus en florale tonen. In de mond is de wijn fris en geconcentreerd met tonen van nectarine, rijpe peer en een vleugje gebrande noten. Door de subtiele houtrijping, is de afdronk rond en licht vettig.

Over het wijnhuis Hunter's

Hunter's uit Marlbourough heeft de reputatie dat ze jaar na jaar wijnen van een constante hoge kwaliteit produceren. Drijvende kracht achter dit bedrijf is eigenaresse Jane Hunter. Haar man Ernie Hunter bracht in 1983 de eerste jaargang op de markt. In 1984 was hij zelfs de eerste die Nieuw-Zeelandse wijnen in Europa onder de aandacht bracht. Op 37 jarige leeftijd kwam Ernie echter om het leven bij een motorongeluk, Jane besloot zijn werk voort te zetten. Door haar doorzettingsvermogen en de vastbeslotenheid om de potentie van de wijngaard ten volle te benutten is Hunter's uitgegroeid tot een gewaardeerde wijnproducent in Nieuw-Zeeland en een groot aantal landen in de wereld.

De productie bedraagt op dit moment zo'n 60.000 dozen (12 fles) waarvan ongeveer de helft wordt geëxporteerd. Hunter's is door "Sustainable winegrowing New Zealand" gecertificeerd als bedrijf wat voldoet aan alle eisen met betrekking tot het duurzaam verbouwen van druiven. Daarnaast worden bij de productie de meest veilige methoden voor milieu en volksgezondheid toegepast. Doel hiervan is: De natuurlijke omgeving in en om de wijngaarden te beschermen, de mensen die in en om de wijngaarden werken en wonen te beschermen en de consumenten die wijnen drinken gemaakt van de druiven uit deze wijngaard, de hoogst mogelijke veiligheid te bieden.

De wijngaarden worden continue in de gaten gehouden met de meest moderne technieken, om aan alle eisen van "Sustainable winegrowing New Zealand" te kunnen voldoen.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Nieuw-Zeeland Druiven Grüner Veltliner Jaargang 2022 Serveertemperatuur 8 - 10 °C Houtlagering Vergisting & 10 maanden rijping op hout Groep Wijnen Gerechten

Aziatische gerechten, gegrilde artisjok of asperges, buikspek

Wijnhuis Hunter's Appellation Marlborough Alcohol 13.5 Smaak Droog Subgroep Witte wijn Kleur Wit

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top