Over deze wijn
De druiven voor deze wijn zijn vooral afkomstig uit de Southern Valley-subregio van Marlborough, die bekend staat om zijn rijke, goed gestructureerde rode wijnen.
De trossen werden met de hand geoogst. 30% daarvan gaat ongekneusd mee de gistkuip in. De most werd behoedzaam over de hoed van schilletjes gepompt tijdens de koude schilweking en aan het begin van de vergisting. Naarmate de vergisting vorderde werd de hoed ook geregeld onder geduwd.
De jonge wijn rijpte 10 maanden op vaten van Frans eikenhout, waarvan 25% nieuw hout. Voor het bottelen vind slechts een heel lichte filtering plats. De wijn kan dus een natuurlijk sediment vertonen.
Mooi helder rood van kleur.
In de geur volop rijk donker fruit zoals rijpe pruim en wilde bessen.
In de smaak, die fris is, gaat het palet moeiteloos over op tonen van kers en zwarte bes, gevat in een zachte tannine en droge kruidigheid. In de afdronk is verfijnd, met een licht rokerige toon.
Dit is een wijn om relatief jong te drinken, tot 5 jaar na de oogst.
Over het wijnhuis Hunter's
Hunter's uit Marlbourough heeft de reputatie dat ze jaar na jaar wijnen van een constante hoge kwaliteit produceren. Drijvende kracht achter dit bedrijf is eigenaresse Jane Hunter. Haar man Ernie Hunter bracht in 1983 de eerste jaargang op de markt. In 1984 was hij zelfs de eerste die Nieuw-Zeelandse wijnen in Europa onder de aandacht bracht. Op 37 jarige leeftijd kwam Ernie echter om het leven bij een motorongeluk, Jane besloot zijn werk voort te zetten. Door haar doorzettingsvermogen en de vastbeslotenheid om de potentie van de wijngaard ten volle te benutten is Hunter's uitgegroeid tot een gewaardeerde wijnproducent in Nieuw-Zeeland en een groot aantal landen in de wereld.
De productie bedraagt op dit moment zo'n 60.000 dozen (12 fles) waarvan ongeveer de helft wordt geëxporteerd. Hunter's is door "Sustainable winegrowing New Zealand" gecertificeerd als bedrijf wat voldoet aan alle eisen met betrekking tot het duurzaam verbouwen van druiven. Daarnaast worden bij de productie de meest veilige methoden voor milieu en volksgezondheid toegepast. Doel hiervan is: De natuurlijke omgeving in en om de wijngaarden te beschermen, de mensen die in en om de wijngaarden werken en wonen te beschermen en de consumenten die wijnen drinken gemaakt van de druiven uit deze wijngaard, de hoogst mogelijke veiligheid te bieden.
De wijngaarden worden continue in de gaten gehouden met de meest moderne technieken, om aan alle eisen van "Sustainable winegrowing New Zealand" te kunnen voldoen.
Meer informatie over het wijnhuis
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.