Door naar content
HUNTER'S Riesling - Nieuw Zeeland

Over deze wijn

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van twee wijngaarden in het Rapaura-gebied van Marlborough, bekend om zijn alluviale bodem en daarmee zeer geschikt voor riesling.

De druiven werden machinaal geoogst en heel licht geperst; alleen het vrij aflopende sap werd gebruikt voor deze wijn. Vergisting in rvs tanks.

De wijn kan al jong worden gedronken maar leent zich ook zeer goed voor verdere rijping op fles, tot wel 10-15 jaar na de oogst.

In de geur heel aangename en verfijnde citrustonen met een vleugje bloesem en appel.

De smaak is zacht maar tegelijk zeer gefocused. De afdronk is droog en lang.

Over het wijnhuis Hunter's

Hunter's uit Marlbourough heeft de reputatie dat ze jaar na jaar wijnen van een constante hoge kwaliteit produceren. Drijvende kracht achter dit bedrijf is eigenaresse Jane Hunter. Haar man Ernie Hunter bracht in 1983 de eerste jaargang op de markt. In 1984 was hij zelfs de eerste die Nieuw-Zeelandse wijnen in Europa onder de aandacht bracht. Op 37 jarige leeftijd kwam Ernie echter om het leven bij een motorongeluk, Jane besloot zijn werk voort te zetten. Door haar doorzettingsvermogen en de vastbeslotenheid om de potentie van de wijngaard ten volle te benutten is Hunter's uitgegroeid tot een gewaardeerde wijnproducent in Nieuw-Zeeland en een groot aantal landen in de wereld.

De productie bedraagt op dit moment zo'n 60.000 dozen (12 fles) waarvan ongeveer de helft wordt geëxporteerd. Hunter's is door "Sustainable winegrowing New Zealand" gecertificeerd als bedrijf wat voldoet aan alle eisen met betrekking tot het duurzaam verbouwen van druiven. Daarnaast worden bij de productie de meest veilige methoden voor milieu en volksgezondheid toegepast. Doel hiervan is: De natuurlijke omgeving in en om de wijngaarden te beschermen, de mensen die in en om de wijngaarden werken en wonen te beschermen en de consumenten die wijnen drinken gemaakt van de druiven uit deze wijngaard, de hoogst mogelijke veiligheid te bieden.

De wijngaarden worden continue in de gaten gehouden met de meest moderne technieken, om aan alle eisen van "Sustainable winegrowing New Zealand" te kunnen voldoen.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Nieuw-Zeeland Druiven Riesling Jaargang 2023 Serveertemperatuur 10 - 12 Β°C Houtlagering Geen Groep Wijnen Gerechten Vis, zeefruit, chinese gerechten.
Wijnhuis Hunter's Appellation Marlborough Alcohol 12.0 Smaak Droog Subgroep Witte wijn Kleur Wit

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot β€˜The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top