Door naar content

Mañana Mañana 2023: veel zon & Zuid-Afrikaanse wijnen

19 juni 2023

De bosrijke omgeving van Kasteel Oolde in Laren (Gelderland) was van 8 t/m 11 juni 2023 wederom het podium voor het meest relaxte festival van Nederland; Mañana Mañana.

Onder het motto “ver weg van de grijze massa” kwamen festivalgangers uit het hele land om te genieten van de zeven podia met allerhande muzikale talenten en oudgedienden, foodtrucks en entertainment. En vooral van de relaxte sfeer!

Volop genieten

Ondanks de hitte lieten festivalbezoekers zich niet tegenhouden om volop te genieten van Mañana Mañana. Met liters zonnebrand, hoedjes, zonnebrillen en voldoende water waren ze goed voorbereid om zichzelf te beschermen tegen de zon.

Goed toeven

Velen gaven aan dat ze waren gekomen om te luisteren naar muziek en om een geweldige dag te hebben, ongeacht de temperatuur. De aanwezigheid van schaduwplekken op het terrein en voldoende watervoorzieningen, inclusief ijsjes, zorgden ervoor dat de warmte draaglijk bleef.

Alvi’s Drift Wijnbar

Wijnliefhebbers hoefden niet te vrezen: net als vorig jaar werden er in de Alvi’s Drift Wijnbar weer heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen geschonken. Met temperaturen die richting de 30 graden gingen en de zon die volop scheen, waande je je bijna in Zuid-Afrika zelf.

Donderdag t/m zondag stonden – namens De Monnik Dranken - Bart, Bouke, Cindy, Esther, Karlijn, Linda, Linet en Joske in de wijnbar om de dorstige festivalgangers te voorzien van wijn.

Masterclasses

Voor de wijnliefhebbers die niet alleen wijn wilden drinken, maar er ook wat meer van wilden weten, werden er op vrijdag, zaterdag en zondag masterclasses gegeven. Wie kan er nou beter over de wijn vertellen dan eigenaren van Alvi’s Drift zelf?

Alvi en Junel van der Merwe op Manana Manana

Alvi en Junel van der Merwe

Alvi en Junel van der Merwe waren uit Zuid-Afrika overgekomen om deze masterclasses te geven. Op hun eigen enthousiaste wijze hebben ze drie dagen lang tijdens verschillende masterclasses alles verteld over Worcester, Alvi’s Drift en natuurlijk de wijnen zelf. Op zaterdag zijn er zelfs 2 extra masterclasses gegeven, vanwege de overweldigende belangstelling.

De masterclass begon met de Méthode Cap Classique, de ‘champagne uit Zuid-Afrika’, een sprankelend begin van de masterclass. Vervolgens werd de frisse Sauvignon Blanc ingeschonken. De favoriet van velen was toch de 221 Chenin Blanc, die deels op hout vergist en gerijpt is. De balans van de frisheid met de complexiteit viel in de smaak.

De masterclass werd afgesloten met een rode wijn, de Drift Fusion Cape Blend. Een mooie blend waarin de typisch Zuid-Afrikaanse druif pinotage, samen met cabernet sauvignon de hoofdrol speelt.

Naast deze vier wijnen kon men in de wijnbar ook genieten van de houtgerijpte Chardonnay Reserve en de 221 Red Blend. De 221 Red Blend is wat lichter en fruitiger dan de Drift Fusion en werd licht gekoeld geserveerd. Met warmte is dat zeker aan te raden!

Tot volgend jaar!

Het was een heerlijke en zonnige editie, wij zetten volgend jaar alvast in de agenda: 6 t/m 9 juni 2024.

Zien we u dan ook?

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top