Door naar content

Timorous Beastie Port Finished Limited Edition, verwacht het onverwachte!

21 juni 2023

Onafhankelijk bottelaar Douglas Laing brengt een nieuwe limited edition van Timorous Beastie uit; Timorous Beastie Port Finished Limited Edition. Deze Port Finish is de eerste uitgave in de nieuwe Timorous Beastie ‘Cheese Cellar Collection’.

Ultiem smaakprofiel

De roemruchte muis van Douglas Laing heeft alle uithoeken van de wereld afgezocht op zoek naar het ultieme smaakprofiel. Voor deze editie heeft de klassieke Highland Malt enkele maanden een finish ondergegaan in de meeste verfijnde portvaten.

Hiermee heeft de whisky een diepte gekregen van een ongekend niveau. Zoals we gewend zijn van onafhankelijk bottelaar Douglas Laing is deze whisky niet koud gefiltreerd en heeft het zijn natuurlijke kleur behouden. De whisky is gebotteld op een sterkte van 48%.

Timorous Beastie Port Finished Limited Edition met Stilton kaas
Kaas

Zoals een echte Timorous Beastie betaamt, is het een waar genot om deze whisky te drinken in combinatie met een stukje kaas. De scherpe, zoute smaak van de kaas vormt een prachtige tegenhanger voor de complexe smaken van deze whisky. Vooral de combinatie met oude kaas zorgt voor een bijzondere ervaring voor de smaakpapillen.

Experimenteren

Het is een aanrader om te experimenteren met verschillende soorten oude kazen en te ontdekken welke het best samengaat met een heerlijk glaasje Timorous Beastie Port Finish.

Het proeven van verschillende smaakcombinaties kan een avontuur op zich zijn, waarbij elke kaas zijn eigen unieke karakter toevoegt aan de whisky. Van romige en boterachtige kazen tot pittige en kruidige varianten. Er is een scala aan mogelijkheden om te verkennen.

Stilton

Stilton kaas, bekend om zijn rijke en volle smaak, is een uitstekende keuze om te combineren met Timorous Beastie.

De zachte textuur en karakteristieke blauwe aderen van de kaas zorgen voor een heerlijk contrast met de whisky.

De pittige en nootachtige tonen van de Stilton vullen de complexe aroma's van de Timorous Beastie perfect aan, waardoor elke slok en hap een harmonieus samenspel van smaken wordt.

Proefnotities

  • Neus: honing uit de Highlands, cacao, peper en gelei van zwarte bessen.
  • Smaak: invloeden van port zijn duidelijk waarneembaar, rode bessen en sappige rozijnen.
  • Afdronk: de uiteenlopende specerijen blijven lang hangen, chocoladezachte toffee en zacht geroosterd eikenhout.

Bestelinformatie

De Timorous Beastie Port Finish Limited Edition is vrij bestelbaar, zolang de voorraad strekt (op = op).

106849 TIMOROUS BEASTIE Port Finish Limited Edition 0,70 ltr

 

Remarkable Regional Malts

Remarkable Regional Malts

Timorous Beastie is onderdeel van de Remarkable Regional Malts van onafhankelijk bottelaar Douglas Laing. Elke whisky in deze serie is een mix van single malts uit verschillende distilleerderijen die typerend zijn voor een specifieke regio in Schotland, zoals Islay, Speyside, Highland en Lowland.

De whisky's zijn non-chill filtered en hebben een natuurlijke kleur, waardoor de smaken en aroma's van de malt whisky's goed tot uiting komen.

De Remarkable Regional Malts zijn een eerbetoon aan de verschillende Schotse regio's en biedt liefhebbers de mogelijkheid om de kenmerkende smaken en stijlen van elke regio te ontdekken in één fles.

Lees meer over de Remarkable Regional Malts

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top