Door naar content

Big Peat Feis Ile 2023 ‘The Smokehouse Edition’

10 mei 2023

Big Peat fans opgelet; de Big Peat Fèis Ìle Festival Edition 2023 is ‘as we speak’ onderweg naar Nederland! En het belooft een Big Peat editie te worden zoals we die nog nooit eerder hebben geproefd! Onze stoere geturfde krachtpatser heeft namelijk een finish ondergaan op robuuste rode wijnvaten.

Finish op rode wijnvaten

Dit is de allereerste ‘Red Wine Finish’ van Big Peat en fans van deze 'cult' Islay malt whisky kunnen tonen van donker fruit, gedroogde kersen, gerookt vlees en rode bessensap verwachten. Het is een ultieme dram om te combineren met biefstuk en ander eten van de grill.

Wit met gouden geschenkverpakking

Deze limited edition is gehuld in een premium wit met gouden geschenkverpakking, waarop de kenmerkende rookpatronen van Big Peat duidelijk aanwezig zijn. Bovendien is elke fles voorzien van een zegel van rode was als blijk van goedkeuring door onze stoere visser zelf en ook zijn silhouet is prominent - in goudfolie - afgedrukt op de fles.

Peatzeria

Tijdens het Fèis Ìle festival zal Big Peat op 26, 27 én 28 mei 2023 resideren in het tot ‘peatzeria’ omgedoopte pizzarestaurant in Bowmore. Hier zullen verschillende tastings plaatsvinden met diverse limited editions van Big Peat in combinatie met lokale delicatessen. Het beloofd een smaakvol weekend te worden op het magische whiskyeiland Islay!

Big Peat Fèis Ìle 2023 ‘The Smokehouse Edition’ proefnotities

Big Peat Fèis Ìle 2023 ‘The Smokehouse Edition’

Proefnotities

Geur

Rood fruit, rode appel en vanille.

Smaak

Gedroogde kersen, turfrook en maritieme tonen.

Afdronk

Lang en intens met rode bessensap en een kenmerkend Big Peat pepertje op het einde.

Bestelinformatie

De verkoop van Big Peat Fèis Ìle 2023 ‘The Smokehouse Edition’ verloopt via Valentijn Klop, Brand Ambassador Douglas Laing & Co bij De Monnik Dranken.

art.nr. 106820 BIG PEAT The Smokehouse Ed.Feis Isle '23

Uitlevering van deze limited edition is vanaf week 19. Vanwege de beperkte beschikbaarheid kunnen wij niet garanderen dat iedereen de gevraagde aantallen ontvangt.

Remarkable Regional Malts

Remarkable Regional Malts

Big Peat is het vlaggenschip van de Remarkable Regional Malts van onafhankelijk bottelaar Douglas Laing. Elke whisky in deze serie is een mix van single malts uit verschillende distilleerderijen die typerend zijn voor een specifieke regio in Schotland, zoals Islay, Speyside, Highland en Lowland.

De whisky's zijn non-chill filtered en hebben een natuurlijke kleur, waardoor de smaken en aroma's van de malt whisky's goed tot uiting komen.

De Remarkable Regional Malts zijn een eerbetoon aan de verschillende Schotse regio's en biedt liefhebbers de mogelijkheid om de kenmerkende smaken en stijlen van elke regio te ontdekken in één fles.

Lees meer over de Remarkable Regional Malts

Back to top