Door naar content

GlenAllachie 14 Years Old Single Cask 2008 #1852 The Netherlands

17 mei 2023

Speciaal voor de whiskyliefhebbers in Nederland heeft de levende whiskylegende Billy Walker persoonlijk een vat uitgekozen: de GlenAllachie 14 jaar oude Single Cask 2008 #1852 The Netherlands.

Marsala barrique

Deze buitengewone single malt whisky heeft gerijpt in een zeldzame Marsala barrique. Marsala is een versterkte wijn die oorspronkelijk uit de regio Marsala in Sicilië, Italië, komt. Het is een zoete wijn met een rijke en complexe smaak, vaak gekenmerkt door tonen van gedroogd fruit, noten en kruiden.

314 flessen

De whisky die uit dit vat komt is gebotteld op een krachtige vatsterkte van 56,9%. Slechts 314 flessen zijn er gevuld met deze prachtige whisky die een betoverende kleur van ochtendgloren heeft. Zoals gebruikelijk bij GlenAllachie is de whisky zonder toegevoegde kleurstoffen en non-chill gefilterd.

GlenAllachie 14 Years Old Single Cask 2008 #1852 The Netherlands

GlenAllachie 14 Years Old Single Cask 2008 #1852 The Netherlands

Proefnotities

Kleur

Een gouden kleur van ochtendgloren.

Neus

Nootachtige aroma’s, honing, gestoofde abrikozen, gedroogde bessen, butterscotch en walnoot.

Smaak

Drop, heidehoning, kaneel, toffee, mokka, peper.

Afdronk

Mooie en lange afdronk met tonen van gember.

Single malt whisky

Billy Walker heeft sinds hij de distilleerderij zes jaar geleden overnam, de focus gelegd op het produceren van single malt whisky van ongeëvenaarde kwaliteit. Voordien werd de malt whisky van The GlenAllachie voornamelijk gebruikt voor blended whisky, maar onder zijn leiding zijn er ingrijpende veranderingen doorgevoerd in elk aspect van het productieproces.

Vatenmanagement

Één van de meest geprezen aspecten van Billy Walker is zijn vatenmanagement. Elk vat wordt zorgvuldig beoordeeld op kwaliteit, en alleen de allerbeste vaten worden geselecteerd om de whisky de perfecte rijpingskwaliteit te geven. Dit vakmanschap en oog voor detail proef je opnieuw terug in deze uitzonderlijke single cask botteling.

Bestelinformatie

De allocatie van deze single cask verloopt via de buitendienst van De Monnik Dranken.

106831 GLENALLACHIE 14YO Single Cask 2008 #1852 Netherlands 56,9% 0.70 ltr.

Uitleveren vanaf waarschijnlijk week 22. 

Back to top