Door naar content

MacNair’s Lum Reek 10 Year Old Cask Strength Batch 2

30 mei 2023

In april 2023 kondigden we de komst van batch 9 van de ongekend populaire GlenAllachie 10 YO aan. Een andere zeer interessante whisky van de hand van Billy Walker is batch 2 van MacNair’s Lum Reek 10 Year Old Cask Strength.

MacNair’s Boutique House of Spirits

MacNair’s Boutique House of Spirits is een 'rum en whisky blending house' waarbij de focus ligt op het creëren van unieke blends. Deze ‘small-batch’ spirits worden op de markt gebracht als MacNair’s Lum Reek Blended Malts en MacNair’s Exploration Rum.

Billy Walker is een levende legende in de whiskyindustrie. Hij staat bekend om zijn uitstekende vatenmanagement en is van mening dat het blenden van spirits – zoals whisky en rum – wereldwijd wordt onderschat.

Met MacNair’s Boutique House of Spirits probeert Billy, samen met zijn team, grenzen te verleggen en whisky- en rumliefhebbers te laten genieten van kwalitatief hoogstaande spirits.

MacNair’s Lum Reek 10 Year Old Cask Strength Batch 2

Speyside & Islay Single Malts

Batch 2

Bij de 2e batch Lum Reek 10 Years Old Cask Strength wordt GlenAllachie single malt whisky gecombineerd met geturfde en ongeturfde single malt whisky uit de Speyside en Islay.

De whisky heeft gerijpt in premium Spaanse sherryvaten, wijnvaten en nieuwe eikenhouten vaten bij The GlenAllachie Distillery.

Na verloop van tijd vermengen de smaken zich en krijgt de drank extra kenmerken van het hout, wat zorgt voor een heerlijke zoete en subtiel rokerige smaak.

Proefnotities

  • Neus: gegrilde honingraat, gember en vanille met kaneel, kampvuurrook en stroop.
  • Smaak: donkere chocolade, gebrande sinaasappelschil en honingraad, gevolgd door gerookte kruiden, butterscotch en gebrande koffiebonen.
  • Afdronk: tonen van gember.

Bestelinformatie

MacNair’s Lum Reek 10 Year Old Cask Strength Batch 2 is op voorraad en op dit moment vrij bestelbaar.

106749 MACNAIR'S 10YO Blended Peated Cask Strength Batch #2 0,70ltr
Back to top