Door naar content
MACNAIR'S 21YO Blended Peated Malt Scotch Whisky 0,70 ltr. MACNAIR'S 21YO Blended Peated Malt Scotch Whisky 0,70 ltr. MACNAIR'S 21YO Blended Peated Malt Scotch Whisky 0,70 ltr.

Over dit product

Een blend van de beste peated malts van Islay en Speyside in combinatie met een rijkere, oudere GlenAllachie. De Lum Reek 21 jaar oud heeft gerijpt op oloroso, virgin oak en rode wijn vaten. Niet koud gefiltreerd en met een natuurlijke kleur. Billy Walker speelt helemaal in op het moderne palet. Een puur genot in uw glas.

Kleur: Karamel.

Neus: Imponerende turf rook met pure chocolade en toffee.

Smaak: Tabak, leer, cederhout en een vleugje turfrook met veel cacao, vanille, honing en kruiden.

De ontdekking van MacNair's Lum Reek:

Op een herfstachtige avond ergens in de jaren 1860 zat Harvey MacNair, na een dag vissen, in een oude stenen schuilhut in de buurt van GlenAllachie een dram tot zich te nemen. Door een geblokkeerde schoorsteen "lum" vulde het sobere vertrek zich met rook. "Dit had een geweldig effect op de whisky in mijn glas. Perfectie!" aldus Harvey. En zo ontstond het idee voor MacNair's Lum Reek whisky.

Harvey MacNair & Company:

Harvey was een echte ondernemer uit de inspirerende Victoriaanse tijd. Hij was een handelaar, een reiziger en uitvinder van allerlei soorten mechanische constructies. Daarnaast was Harvey een waar genie in het blenden van whisky's. In 1857 richtte hij dan ook de Harvey MacNair & Company op.

Billy Walker doet Harvey MacNair herleven:

Vandaag de dag is Lum Reek een creatie van Billy Walker, één van de meest gerespecteerde blenders in Schotland. Door de jaren heen zijn talloze whisky's van zijn hand in de prijzen gevallen. Met de hedendaagse MacNair's Lum Reek brengt Billy een ode aan de master blender uit de Victoriaanse tijd. De Lum Reek serie is een zwaar geturfde blend van Islay en Speyside whisky's. Lum Reek heeft gerijpt in de magazijnen van The GlenAllachie Distillery en is niet koud gefiltreerd waardoor de whisky een mooie gouden gloed laat zien welke doet denken aan de fraaie kleuren op mooie herfstdagen waar Harvey MacNair zo van genoot.

Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 48.0 Subgroep Whisky
Producent MacNair's Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

The Art of Drinks 2023
28 okt 2023 - 30 okt 2023

The Art of Drinks 2023

Op zaterdag 28, zondag 29 en maandag 30 oktober 2023 vindt de 3e editie van The Art of Drinks plaats in de Gashouder in Amsterdam.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top