Door naar content
MACNAIR'S 10YO Blended Peated Cask Strength Batch #2 0,70ltr MACNAIR'S 10YO Blended Peated Cask Strength Batch #2 0,70ltr MACNAIR'S 10YO Blended Peated Cask Strength Batch #2 0,70ltr

Over dit product

Het oude whiskymerk MacNair’s is enige tijd geleden door Billy Walker nieuw leven ingeblazen. Nu brengt Billy – die dit jaar maar liefst een halve eeuw ervaring heeft in de whiskyindustrie – een 10 jaar oude blended whisky op de markt.

De naamgever en eerste eigenaar van whiskymerk MacNair’s hield ervan om een goed glas whisky te drinken naast zijn open haard. Doordat hij daar turf in stookte, kwam hier een zoetige rook vanaf die je ook herkent in de rokerige whisky’s.

"Lang may yer lum reek"

Geïnspireerd door dit beeld heeft Billy Walker de Lum Reek whisky’s geblend. Na de 12 en de 21 jaar oude MacNair’s is dan nu de 10 jaar oude Cask Strength blended malt bijgekomen. Billy heeft zijn halve eeuw ervaring in de whiskyindustrie gebruikt om een recept te ontwikkelen. Wetende dat “lum” Schots is voor schoorsteen, is dit geschikt voor een traditionele Schotse toast op een lang leven; "Lang may yer lum reek".

Perfecte balans

Billy heeft de beste Highland, Speyside en Islay malt whisky ingekocht en vervolgens gemengd met oude GlenAllachie. Hiermee wordt de perfecte balans tussen turf en een rijk, fruitig karakter gezocht en gevonden! Nadat de whisky bij elkaar geblend is het daarna in eersteklas Spaanse sherryvaten, wijnbarriques en “first fill” eikenhouten vaten gedaan om verder te rijpen. Tijdens dit proces, wat huwen wordt genoemd, mengen de smaken van de whisky’s en geven de vaten hun extra smaak af.

De MacNair’s 10YO Blended Peated malt Batch 2 is gebotteld op een natuurlijke vatsterkte van 55,8% alcohol, zonder toevoeging van kleur en non chill gefilterd voor maximale smaak.

De ontdekking van MacNair's Lum Reek:

Op een herfstachtige avond ergens in de jaren 1860 zat Harvey MacNair, na een dag vissen, in een oude stenen schuilhut in de buurt van GlenAllachie een dram tot zich te nemen. Door een geblokkeerde schoorsteen "lum" vulde het sobere vertrek zich met rook. "Dit had een geweldig effect op de whisky in mijn glas. Perfectie!" aldus Harvey. En zo ontstond het idee voor MacNair's Lum Reek whisky.

Harvey MacNair & Company:

Harvey was een echte ondernemer uit de inspirerende Victoriaanse tijd. Hij was een handelaar, een reiziger en uitvinder van allerlei soorten mechanische constructies. Daarnaast was Harvey een waar genie in het blenden van whisky's. In 1857 richtte hij dan ook de Harvey MacNair & Company op.

Billy Walker doet Harvey MacNair herleven:

Vandaag de dag is Lum Reek een creatie van Billy Walker, één van de meest gerespecteerde blenders in Schotland. Door de jaren heen zijn talloze whisky's van zijn hand in de prijzen gevallen. Met de hedendaagse MacNair's Lum Reek brengt Billy een ode aan de master blender uit de Victoriaanse tijd. De Lum Reek serie is een zwaar geturfde blend van Islay en Speyside whisky's. Lum Reek heeft gerijpt in de magazijnen van The GlenAllachie Distillery en is niet koud gefiltreerd waardoor de whisky een mooie gouden gloed laat zien welke doet denken aan de fraaie kleuren op mooie herfstdagen waar Harvey MacNair zo van genoot.

Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 55.8 Subgroep Whisky
Producent MacNair's Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot β€˜The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top