Door naar content

Scallywag The Chocolate Edition 2023 ook in Nederland verkrijgbaar

31 mei 2023

Douglas Laing heeft alweer de 6e batch van de jaarlijks terugkerende Scallywag The Chocolate Edition op de markt gebracht. Deze speciale uitgave is een 100% sherrygerijpte Speyside blended malt limited edition.

Scallywag

De originele Scallywag is een ‘small batch botteling’ en werd in 2013 toegevoegd aan de Remarkable Regional Malts-serie van Douglas Laing. De whisky is samengesteld uit de beste Speyside single cask single malts uit de bekendste whiskyregio van Schotland.

The Chocolate Edition

De nieuwste toevoeging aan de Chocolate Series is een huwelijk van Douglas Laing’s meest ‘cacao-achtige’ Pedro Ximénez- en Oloroso-sherryvaten. De whisky heeft een opvallende chocoladebruine kleur en bevat heerlijke tonen van fluweelzachte pure chocolade, rode bessen en boterzachte karamel. De whisky is gebotteld op 48% met behoud van de natuurlijke kleur en is niet koud gefiltreerd.

De verpakking toont een op maat gemaakte en met de hand getekende illustratie van Claire Coetzee. Zij is hoofd van de designafdeling bij Douglas Laing. De fles en tube zijn afgewerkt met een een premium bronzen folieafwerking voor een luxueuze uitstraling.

Scallywag The Chocolate Edition Batch 6

Scallywag The Chocolate Edition Batch 6

Scott Morrison, Brand Manager bij Douglas Laing over deze 6e batch van The Chocolate Edition:

"Deze speciale botteling is er zeker één waar we dit jaar veel plezier aan beleven. We streven naar chocolade-perfectie! Het is geweldig om te zien hoe de serie door de jaren heen in populariteit en vraag is gegroeid; van 300 flessen in 2018 naar nu al 4.200 flessen.

Het fenomenale handgetekende ontwerp van de fles en tube combineert uitstekend met de buitengewoon smakelijke inhoud. Het is een fantastische botteling geworden en we kunnen niet wachten om te zien dat whiskyliefhebbers waar ook ter wereld ervan genieten!”

Proefnotities

  • Neus: zijdezacht met chocolademousse, vloeibare honing en zoete kruiden.
  • Smaak: donkere chocolade, rode bessen en boterachtige karamel.
  • Afdronk: heerlijk zoet met romige pralines, de kruidigheid van eikenhout en vanille.

Allocatie en bestelinformatie

De allocatie van deze gelimiteerde oplage verloopt via Valentijn Klop van De Monnik Dranken.

106835 SCALLYWAG The Chocolate Limited Edition 2023 0,70 ltr

• Uitleveren vanaf waarschijnlijk week 22.
• We kunnen niet garanderen dat iedereen de gewenste aantallen zal krijgen.

Remarkable Regional Malts

Remarkable Regional Malts

Scallywag is een onderdeel van de Remarkable Regional Malts van onafhankelijk bottelaar Douglas Laing. Elke whisky in deze serie is een mix van single malts uit verschillende distilleerderijen die typerend zijn voor een specifieke regio in Schotland, zoals Islay, Speyside, Highland en Lowland.

De whisky's zijn non-chill filtered en hebben een natuurlijke kleur, waardoor de smaken en aroma's van de malt whisky's goed tot uiting komen.

De Remarkable Regional Malts zijn een eerbetoon aan de verschillende Schotse regio's en biedt liefhebbers de mogelijkheid om de kenmerkende smaken en stijlen van elke regio te ontdekken in één fles.

Lees meer over de Remarkable Regional Malts

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top