Door naar content

Steven Cameron ‘on tour’ met anCnoc, Speyburn en Old Pulteney

16 mei 2023

Van dinsdag 9 mei t/m donderdag 11 mei 2023 was Steven Cameron op bezoek in Nederland. Steven vertegenwoordigt de Schotse whiskymerken anCnoc, Speyburn en Old Pulteney. Tijdens zijn driedaagse trip bezocht hij een aantal whiskyspeciaalzaken.

De passie van Steven

Steven Cameron begon zijn carrière ooit bij La Maison du Whisky in Parijs. Tegenwoordig werkt hij als exportmanager voor Inverhouse en vertelt hij op gepassioneerde wijze over de whisky’s van anCnoc, Speyburn en Old Pulteney. Daarbij wordt het gehele proces van whisky maken in Schotland onder de loep genomen, aangevuld met interessante anekdotes.

 

Bollenstreek

De ‘tour’ van Steven Cameron begon op dinsdag 9 mei in Noordwijkerhout, het hart van de Bollenstreek. Sandra Krijgsman van Santhe Dranken had Steven uitgenodigd voor een whiskyproeverij.

In een informele setting werd een groep whiskyliefhebbers meegenomen in de verhalen van Steven. Men kreeg de volgende whisky’s te proeven:

  • Speyburn 10 YO
  • anCnoc 10 YO
  • Old Pulteney 10 YO
  • Old Pulteney Flotilla 12 YO
  • Old Pulteney Huddart
  • Speyburn 15 YO
  • Old Pulteney 15 YO
  • Old Pulteney 18 YO
Steven Cameron op bezoek bij Wijn- en Whiskyhuis Nijverdal

Twente en Salland

Op woensdag 10 mei werd Steven meegenomen door Vincent Tijink (Accountmanager Slijterij & Wijnhandel in de regio Midden- en Oost-Nederland). Ze bezochten onder andere De Poort van Kleef in Deventer, ’t Bockje in Bathmen, Slijterij Berendsen Enschede en Slijterij Knol in Almelo.

Wijn- en Whiskyhuis Nijverdal

De dag werd op een passende manier afgesloten met een onvergetelijke whiskyproeverij bij Wijn- en Whiskyhuis Nijverdal, met dank aan de gastvrije eigenaren Erica en Martijn Alberts.

Ze hadden alles tot in de puntjes verzorgd, waardoor de proeverij een waar genot was voor alle zintuigen. Het aroma van de whisky's vulde de ruimte terwijl de gasten werden ondergedompeld in de rijke geschiedenis en complexiteit van deze edele drank.

Whiskyproeverij bij Drankenwinkeltje Hoeksche Waard met Steven Cameron

Rotterdam en omstreken

Dag drie met Steven Cameron begon in Gouda alwaar hij vanaf het station werd opgehaald door Mike Overvliet voor een route door onder andere Rotterdam.

Diverse bezoeken

De eerste stop was bij De Bodega in Capelle aan den IJssel, waarna ook Whiskybase aan het Zwaanshals werd bezocht. Vervolgens werd Library of Spirits met een bezoek vereerd.

Onrustig

Tijdens de bezoeken werden de nodige single malts geproefd en besproken.

Steven maakte veel indruk met zijn whisky’s want het bleef nog dagenlang onrustig in Rotterdam en omstreken.

Drankenwinkeltje Hoeksche Waard

Vervolgens moesten Steven en Mike snel door naar Oud Beijerland, naar het Drankenwinkeltje Hoeksche Waard voor wederom een whiskyproeverij. Achttien liefhebbers van het Keltische levenswater schoven aan en hadden een gezellig en zeer vermakelijke avond. Vooral de Old Pulteney Huddart gooide zeer hoge ogen!

Bedankt

Deze avond was het sluitstuk van een drieluik met Steven Cameron in Nederland en wij kijken terug op een succesvolle reeks bezoeken en proeverijen. Langs deze weg willen wij Steven, de whiskyspeciaalzaken en alle deelnemers aan de whiskyproeverijen bedanken.

anCnoc

a modern tradition

anCnoc

Knockdhu

anCnoc Single Malt Whisky wordt gemaakt bij de Knockdhu distilleerderij in Knock. Dit is een klein gehucht gelegen tussen Huntly en Portsoy in Aberdeenshire.

125 jaar geschiedenis

Achter het moderne whiskymerk AnCnoc gaat een lange geschiedenis van meer dan 125 jaar schuil. Deze begint in 1892 wanneer John Morrison de Knock Farm koopt van de Duke of Fife.

Lees meer dit whiskymerk; AnCnoc, a modern tradition

 

Whiskyproeverij bij Drankenwinkeltje Hoeksche Waard met Steven Cameron

Classic Speyside

Speyburn

Speyburn is een klassieke Speyside whisky. De distilleerderij werd in 1897 opgericht door John Hopkins. Hij ontdekte destijds een unieke locatie in het hart van de Speyside. Hier aan de oevers van de Granty Burn nabij Rothes - in de historische graafschap Moray - zijn de omstandigheden ideaal voor het maken van uitzonderlijke zachte whisky.

Nu meer dan 120 jaar na het distilleren van de 1e druppel is Speyburn meer dan gewoon een whisky. Deze karaktervolle Speyside single malts inspireren zowel de beginnende whiskydrinker als de doorgewinterde whiskyliefhebber.

Lees meer over Speyburn

Old Pulteney Distillery

The Maritime Malt

Old Pulteney

Aan de meest noordelijke kuststrook van Schotland ligt de stad Wick, in de 18e eeuw was Wick dé haringhoofdstad van Europa. Sinds 1826  worden hier de iconische maritieme Old Pulteney whisky's gedistilleerd.

Maritiem

De traditionele pakhuizen liggen op slechts 300 meter van de Noordzeekust. Hierdoor worden de whiskyvaten blootgesteld aan de verkwikkende zeelucht van de Noordzee en dat proef je in elke druppel Old Pulteney terug.

Lees meer over Old Pulteney

 

 

 

 

 

Back to top