Door naar content

anCnoc en Tomintoul maken indruk op Whisky by the Sea 2023

14 november 2023

Op zaterdag 4 november 2023 verwelkomde Vlissingen 400 enthousiaste whiskyliefhebbers voor een buitengewone editie van Whisky by the Sea 2023. Dit jaar vond het evenement plaats in de prachtige Lasloods, een indrukwekkende industriële evenementenlocatie pal aan zee.

De Lasloods

Dit jaar werd Whisky by the Sea voor het eerst gehouden in de Lasloods. Dit prachtige pand bleek een perfecte setting voor een bijzonder en smaakvol whiskyfestival.

Met twee sessies, verdeeld over de dag, kregen de bezoekers de kans om te genieten van een exclusieve selectie whisky's.

Bij binnenkomst ontvingen de gasten een glas, notitieblokje en potlood om hun proefnotities vast te leggen en te delen met mede-whiskyfans.

Ontspannen sfeer

De middagsessie werd gehouden van 13:30 tot 17:00. Daarbij konden de bezoekers in een ontspannen sfeer kennis maken met een scala aan whisky’s, variërend van fris en fruitig tot zeer rokerig. Ook de avondsessie – van 19:00 tot 22:30 kenmerkte zich door de gezellige sfeer.

Namens De Monnik Dranken waren Ronald Anneveldt en Mike Overvliet aanwezig. Zij hadden een indrukwekkende selectie uit het assortiment van De Monnik Dranken meegenomen.

Onder de gepresenteerde whisky's waren enkele ware pareltjes, zoals de Balblair 12 YO, 15 YO, 18 YO, en de Tamdhu 12 YO, 15 YO en 18 YO. Het waren echter de whisky's van anCnoc en Tomintoul die de harten van de bezoekers veroverden.

anCnoc: waar traditie en innovatie samenkomen

anCnoc: waar traditie en innovatie samenkomen

De aanwezigheid van anCnoc op Whisky by the Sea 2023 liet het hart van menig whiskyliefhebber sneller kloppen.

De sublieme AnCnoc Peatheart, de verrukkelijke Sherry Cask Peated en de klassieke 12YO lieten een onuitwisbare indruk achter op de smaakpapillen van de bezoekers.

De whisky's van anCnoc belichamen de perfecte balans tussen traditionele productiemethoden en gedurfde innovatie, wat resulteert in unieke en memorabele smaakprofielen.

Lees meer over anCnoc

Tomintoul: een reis door smaak en tijd

Tomintoul: een reis door smaak en tijd

De Speyside whisky’s van Tomintoul staan bekend als mild en vriendelijk. Op Whisky by the Sea 2023 kregen de bezoekers een gevarieerde selectie van ‘The Gentle Dram’ te proeven.

Van de fluweelzachte 10 YO tot de complexe Oloroso en de verleidelijke Pinot Noir Cask nam Tomintoul de bezoekers mee op een reis door smaak en tijd.

De diversiteit van het Tomintoul-assortiment – zoals de Tomintoul Cask Finishes reeks - weerspiegelt de vakmanschap en toewijding van Distillery Manager Robert Fleming en zijn team.

Lees meer over Tomintoul

Bedankt

Langs deze weg willen wij de organisatie van Whisky by the Sea 2023 bedanken voor het mogelijk maken van dit zeer geslaagde whiskyfestival. We kijken uit naar Whisky by the Sea 2024, op zaterdag 2 november 2024!

Spirits De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment spirits

Spirits assortiment De Monnik Dranken

Bij De Monnik Dranken hebben we een uitgebreid assortiment gedistilleerde dranken. Deze importmerken komen vanuit alle delen van de wereld.

We hebben de afgelopen jaren niet alleen onze positie als whiskyimporteur kunnen verbeteren, maar ook rum, gin, cognac en brandy behoren tot ons portfolio.

 

Lees meer over ons aanbod spirits

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top