Door naar content

Benguela Cove Lighthouse Syrah laat zich smaken op wijnfestival úw topSlijter Frans Muthert

24 november 2023

Op zondag 12 november 2023 organiseerde úw topSijter Frans Muthert het jaarlijkse wijnfestival. Er waren ongeveer 120 wijnliefhebbers naar de winkel in Musselkanaal gekomen en zij genoten van de vele heerlijke wijnen die hier te proeven waren.

Wijnassortiment

Úw topSlijter Frans Muthert geniet landelijke bekendheid vanwege de enorme whiskycollectie, maar tijdens dit wijnfestival bleek maar weer eens dat de familie Muthert ook over een fantastisch wijnassortiment beschikt.

Interessante wijnhuizen

Namens De Monnik Dranken was Vincent Tijink naar het Groningse Musselkanaal afgereisd. Hij liet de wijnliefhebbers de wijnen van Golan Heights en Benguela Cove proeven.

Daarbij vertelde hij de zeer geïnteresseerde bezoekers uitgebreid over de achtergronden van deze twee interessante wijnhuizen.

Favoriet

wijnfestival úw topSlijter Frans Muthert

Favoriet

Een wijnfestival is voor een wijnliefhebber de ideale mogelijkheid om een nieuwe favoriete wijn te ontdekken en de passie voor wijn te delen met mede-wijnliefhebbers.

Bij de stand van Vincent ging het tijdens het wijnfestival over de wijnen en verschillende druivenrassen.

Benguela Cove Lighthouse Syrah

Men genoot van de rijke aroma’s van de wijnen en de bezoekers verkozen de Syrah uit de Lighthouse-serie van Benguela Cove als één van de meest favoriete wijnen van dit festival.

Over Benguela Cove

Benguela Cove is een vooraanstaand Zuid-Afrikaans wijngoed, gelegen aan een lagune bij de monding van de Bot rivier aan de Atlantische Oceaan. Met 62 hectare aan wijngaarden en een koel terroir, gekenmerkt door de invloed van de Benguela-stroom, produceert het wijnhuis uitzonderlijke wijnen.

Hoogwaardige Zuid-Afrikaanse wijnen

In 2013 kocht Penny Streeter OBE de wijngaarden, transformeerde ze tot een succesvol wijnhuis en creëerde een toonaangevende plek voor wijntoerisme. Onder leiding van Penny en de gerenommeerde wijnmaker Johann Fourie staat Benguela Cove symbool voor hoogwaardige Zuid-Afrikaanse wijnen.

Benguela Cove Lighthouse Syrah laat zich smaken op wijnfestival úw topSlijter Frans Muthert

wijnfestival úw topSlijter Frans Muthert

Benguela Cove Lighthouse Syrah

De Lighthouse Syrah van Benguela Cove is daar een mooi voorbeeld van. Deze wijn is afkomstig van de hellingen op het noorden en westen, met een bodem van schalie en sterk ijzerhoudende klei.

De oogst begint na een nachtelijke koeling, waarbij zorgvuldig wordt geselecteerd op basis van elke tros en elke druif.

Na drie dagen koude schilweking ondergaat de wijn een vergisting bij lage temperatuur, waarbij de most zorgvuldig over de schilletjes wordt gesproeid.

Na de persing en een statische klaring in de tank, wordt de wijn overgestoken op vat voor de appel-melkzure vergisting. De purperrode kleur van de wijn is kenmerkend voor dit druivenras. Het biedt een verleidelijke geur van donker fruit, vergezeld van een rijk parfum met een heerlijke zweem van peper.

De smaak wordt gekenmerkt door sappige, rijpe tannines die structuur toevoegen aan het krachtige fruit. Dit smaakpalet zet zich prachtig voort tot in de zilte afdronk, die langdurig blijft nagalmen in de mond.

Wijn & Spijs

Hieronder een aantal wijn- en spijscombinaties met Benguela Cove Lighthouse Syrah speciaal voor herfstachtige zondagen of voor de komende feestdagen in december.

Geroosterde eend

De structuur van de Syrah past goed bij de smaakvolle textuur van geroosterde eend, en de donkere fruittonen complementeren de vleesachtige aroma's.

Gegrilde portobello-paddenstoelen

Voor een vegetarische optie vormen gegrilde portobello-paddenstoelen een uitstekende keuze, waarbij de aardse tonen van de paddenstoelen de wijn aanvullen.

Stoofpot van wild

De diepe, zilte afdronk van de Syrah past goed bij de rijke smaken van gestoofd wild, zoals wild zwijn of hert.

Geroosterde groenten

De Syrah kan ook goed samengaan met geroosterde groenten zoals aubergine, paprika en courgette, waardoor de geroosterde smaken naar voren komen.

Gegrilde steak met kruidenkorst

De krachtige structuur van de Syrah komt tot zijn recht bij een sappige, gegrilde steak met een kruidenkorst.

Donkere chocoladedesserts

Sluit het feestmaal af met een decadent dessert, zoals een donkere chocoladetaart of chocolademousse, om de rijke aroma's van de Syrah te benadrukken.

Bedankt

Langs deze weg willen wij de familie Muthert bedanken voor het organiseren van dit zeer geslaagde en gezellige wijnfestival.

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top