Door naar content

Wijnliefhebbers Rijen genieten tijdens wijnproeverij van Sartori di Verona

16 november 2023

Op donderdagavond 9 november 2023 organiseerde úw topSlijter van Strien een heerlijke proefavond met de Italiaanse wijnen van Sartori. De proeverij vond plaats bij Café-Eeterij ’t Vermaeck te Rijen.

Namens De Monnik Dranken was Robert Handjes aanwezig. Hij liet de wijnliefhebbers maar liefst 10 wijnen van Sartori di Verona proeven. Ook vertelde hij de verhalen achter dit Italiaanse wijnhuis en de wijnen.

Gezellige avond

Het werd een gezellige avond in Café-Eeterij ’t Vermaeck. Daarbij werd gelijk duidelijk dat Hanny en Harry van Strien wel vaker van dit soort avonden organiseerden; alles was tip-top geregeld, de sfeer onder de 38 bezoekers was uitstekend en de Brabantse gezelligheid overheerste op vanzelfsprekende wijze. Er was zoveel belangstelling voor deze proeverij, dat er gemakkelijk een tweede avond gevuld had kunnen worden.

 

Men kreeg de volgende wijnen te proeven:

 

  • Sartori - Prosecco Frizzante
  • Sartori - Soave Classico
  • Sartori - Lugana 'La Musina'
  • Sartori - Pinot Grigio Friuli Grave
  • Sartori - Bianco Veronese 'Marani'
  • Sartori - Pinot Grigio Rosé
  • Sartori - Bardolino Classico
  • Sartori - Valpolicella Classico Superiore 'Montegradella'
  • Sartori - Valpolicella Ripasso 'Regolo'
  • Sartori - Amarone della Valpolicella Classico Riserva 'Corte Brà'
Een avond genieten van Sartori

Een avond genieten van Sartori

De line-up van 10 wijnen, variërend van Prosecco Frizzante tot Amarone della Valpolicella Classico Riserva 'Corte Brà', bood een rijke diversiteit aan smaken.

Favorieten

De favorieten van de avond liepen uiteen, maar de Marani, Valpolicella Classico Montegradella en Amarone Corte Brà vielen bij vrijwel iedereen in de smaak.

Kleine hapjes

De proeverij werd verrijkt met hapjes, waaronder Vitello Tonnato en kleine wildhapjes, perfect afgestemd op de laatste twee witte en alle rode wijnen.

Sartori di Verona

In het hart van Veneto, waar wijntraditie bloeit, ontstond Sartori di Verona in de late 19e eeuw. Wat begon als Pietro Sartori's eigen wijngaard om zijn hotel van kwaliteitswijn te voorzien, groeide in vier generaties uit tot een toonaangevende speler in de Venetiaanse wijnscène. Villa Maria in Negrar blijft het bescheiden thuis van dit wijnhuis, gelegen in het kloppende hart van Valpolicella Classico.

Vierde generatie Sartori aan het roer

Regolo, de zoon van Pietro, gaf de Sartori-wijnen hun kenmerkende elegantie en leidde het wijnhuis naar nieuwe hoogten.

De derde generatie, Pierumberto en Franco, breidde de productie uit door samen te werken met een lokaal wijnbedrijf. Met Andrea en Luca Sartori staat tegenwoordig de vierde generatie aan het roer.

Topwijnen van Sartori

Sartori di Verona

Topwijnen

Veneto

Vandaag de dag bezit Sartori wijngaarden in alle bekende appellaties in Veneto, dicht bij het Gardameer, van Valpolicella Classico tot Soave Classico, Bardolino Classico en Lugana.

Topwijnen uit individuele wijngaarden

Bovendien maakt Sartori ook een aantal bijzondere topwijnen uit individuele wijngaarden.

Franco Barnabei

De bekende oenoloog Franco Barnabei is de eindverantwoordelijke voor de druiven in de wijngaarden en de vinificatie van de wijn.

Grote diversiteit druivenrassen

Het wijnhuis werkt met een grote verscheidenheid aan druivenrassen, waaronder de witte druivenrassen: garganega, pinot grigio, trebbiano en glera.

Daarnaast staan ook de volgende rode druivenrassen aangeplant in de wijngaarden: corvina veronese, corvinone, rondinella, molinara, cabernet sauvignon, merlot en pinot nero.

Bedankt

Langs deze weg willen wij Hanny en Harry van úw topSlijter van Strien, Café-Eeterij ’t Vermaeck en de enthousiaste wijnliefhebbers bedanken voor de zeer geslaagde avond.

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top