Door naar content

Alvi’s Drift Signature Chardonnay ‘viswijn van het jaar 2023’ op Goeree-Overflakkee

14 september 2023

Begin september 2023 ging op Goeree-Overflakkee alweer voor de 10e keer de Goereese Visweken van start. In totaal doen er 21 restaurants mee aan dit – drie weken durende - culinaire evenement op het Zuid-Hollandse eiland. Alvi’s Drift Signature Chardonnay werd gekozen als ‘viswijn van het jaar 2023’.

De Goereese Visweken

De restaurants die deelnemen aan de Goereese Visweken serveren een speciaal Goerees-menu met vis, gevangen door de Goereese vissersvloot. Lekker én lokaal. Tong, schol, rode mul, inktvis en natuurlijk Stellendamse garnalen: heerlijke smaken uit eigen wateren.

Alvi’s Drift

Als begeleider voor diverse visgerechten viel dit jaar de keuze op de Alvi’s Drift Signature Chardonnay uit Zuid-Afrika.

Aan het roer van dit wijnhuis staat Alvi van de Merwe samen met zijn vrouw Junel. De Alvi van vandaag is de derde generatie, maar het begon met de eerste Alvi in 1928. Zijn naam was Albertus Viljoen van de Merwe

Omdat zijn landgoed Alfalfa aan beide zijden van de Breede Rivier ligt, bouwde hij in 1928 een drift (Afrikaans voor brug) om gemakkelijker toegang tot beide stukken grond te krijgen. In de volksmond werd deze waterovergang al snel 'Alvi's Drift' genoemd. Alvi van der Merwe hanteert deze naam nu als eerbetoon aan zijn grootvader.

Alvi’s Drift Signature Chardonnay

Deze Alvi’s Drift Signature Chardonnay bezit subtiele houttonen en heeft een lichte strogele kleur.
De aroma's van rijpe abrikozen en perziken komen duidelijk naar boven als u de wijn in het glas walst.

De smaak is vol en romig met subtiele tonen van geroosterde noten die mooi in balans zijn met het fruit. De wijn heeft prettige zuren en een fijn rond mondgevoel. Voorwaar een mooie begeleider bij diverse visgerechten!

Meer informatie over de Goereese Visweken valt ook na te lezen op de officiële website van de organisatie Goereese Visweken.

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top