Door naar content

Prachtige 9e editie van het Monnik Klootschiettoernooi

25 april 2024

Op zaterdag 13 april 2024 werd onder prachtige weersomstandigheden het jaarlijkse klootschiettoernooi van de Monnik Dranken gehouden. De zeer bekwame organisatie had dit jaar gekozen voor het clubgebouw van de Oldenzaalse Hengelsportvereniging, schitterend gelegen middenin het natuurgebied het Hulsbeek.

Al om 13:30 uur waren de eerste fanatieke klootschieters aanwezig om zich voor te bereiden onder het genot van een kopje koffie. De teamdeling was als volgt:

Team 1  Team 2    Team 3 
Robert Steffens (captain)  Ronan Berendsen (captain)  Brenda Jaspers (captain)
Cindy Wigbels  Frans Scholten Sjoerd Veldhuis
Martijn Kooken Niels te Nijenhuis  Roy Wolbers
Thijs Willemsen Daan grote Beverborg Erwin Koopman
  Walter Dierking Wout Beernink

 

Team 4
Team 5
Team 6
Nico Jansen (captain) Rick Breukers (captain)  Justin Dierking (captain)
Frank Kempers    Irna Barelds   Rick Ebbers
Robin Blink  Patrick Vrielink  Luuk Nachtegaal
Remon Aveskamp  Tom Coerse  Matthijs Roerink
Linet oude Engberink   Bjorn Kattenpoel  

Favoriete kloot

Nadat de teamcaptains hun favoriete kloot hadden uitgezocht en de viskar was gevuld met allerlei lekkernijen, werd er koers gezet naar de klootschietbaan. Daar aangekomen was het team 1 o.l.v. Robert Steffens dat, zonder een schot te lossen, hun kloot al kwijt was. Een prestatie van formaat.

Na een korte zoektocht mochten alle teamcaptains het eerste schot lossen. De eerste 5 teamcaptains lieten zien dat ze hun taak serieus namen en schoten fantastisch. Toen was het nummer 6 “Rookie Justin” die onder gigantische publieke belangstelling zijn aanloop nam. Hij gaf daadwerkelijk alles. Echter precisie, een vrij belangrijk onderdeel in deze sport, ontbrak. 20 meter verderop, midden in het bos, kon de kloot worden opgeraapt en mocht de volgende schutter uit zijn team alweer schieten.

Tak valt uit boom

De klootschietsport lijkt eenvoudig, toch heb je soms ook te maken met de wetten der natuur.  Zo kwam het voor dat tijdens de aanloop van Linet, er plotseling een grote tak voor haar voeten viel. Rick Ebbers, die het schijnbaar zag gebeuren, wees naar de boom boven haar. Zijn groene handen verraadden echter opzettelijk vals spel. Desondanks was Linet niet van de wijs te brengen en werd er sportief revanche gehaald door een enorm schot te produceren.

Het kwijtraken van de kloot bij Team 1 bleek geen incident te zijn. Nadat ze slechts 4 schoten onderweg waren, wisten ze het te presteren om wederom hun kloot uit het oog verloren te hebben. De angst om de viskar onbewaakt te laten bleek groter. De organisatie moest hierop streng reageren en elke schutter kreeg er een streepje bij.

Halverwege was er een korte pauze en kon men zich met een koude versnapering en overheerlijke hapjes opmaken voor de terugweg.

Talent

Hieruit bleek dat er toch veel Monnik talent is voor het klootschieten want gigantische schoten volgden elkaar in rap tempo op. Weer aangekomen bij het startpunt stond de snackwagen van onze relatie Olav Opperman Catering al klaar. Na de heerlijke snacks en lange evaluatie kon de stand worden opgemaakt. Ongekend spannend bleek het. Met minimale onderlinge verschillen was het Team 5 van Rick Breukers die het minst aantal schoten nodig had.

De einduitslag was als volgt:

1e plaats: Team 5 (Rick Breukers)
2e plaats: Team 3 (Brenda Jaspers)
3e plaats: Team 2 (Ronan Berendsen)
4e plaats: Team 6 (Justin Dierking)
5e plaats: Team 4 (Nico Jansen)
6e plaats: Team 1 (Robert Steffens)

Ludieke prijzen

De organisatie had voor elk team leuke prijzen geregeld zodat er alleen maar winnaars waren.

Daarnaast waren er ook nog 2 ludieke prijzen.

ZEURTIT 2024

Zo kreeg de speler met het meeste commentaar op de leiding de titel “ZEURTIT 2024” met als prijs een bijpassend badpak met daarop de passende woorden: Worst behaviour. Ronan Berendsen won deze prijs dik verdiend. Hij schonk het daarop gelijk aan Sjoerd Veldhuis die het badpak met liefde aantrok.

Klootviool

Ook voor de speler met het aller slechtste schot was er een prijs; de “Klootviool” Volledig terecht ging deze naar het eerste schot van Justin Dierking. Na een gezellige lange evaluatie keerde iedereen tevreden huiswaarts.

De organisatie kan terugkijken op een fantastische editie en kijkt reikhalzend uit naar de jubileumeditie in 2025.

Philippe Rolet inspireert tijdens interessante wijnmakersdag Los Vascos
27 mei 2024

Philippe Rolet inspireert tijdens interessante wijnmakersdag Los Vascos

Op woensdag 22 mei 2024 waren Philippe Rolet en Tiphaine de Rességuier van Los Vascos in Nederland. Zij vertelden de zeer geïnteresseerde Nederlandse wijnliefhebbers van alles over dit prachtige Chileense wijngoed van Domaines Barons de Rothschild (Lafite), waar kwaliteit en duurzaamheid centraal staan.

Wereldse whiskyproeverij bij Drankenspeciaalzaak Peet in Delfgauw
24 mei 2024

Wereldse whiskyproeverij bij Drankenspeciaalzaak Peet in Delfgauw

Op donderdagavond 16 mei 2024 verzamelden 18 enthousiaste whiskyliefhebbers zich bij Drankenspeciaalzaak Peet in Delfgauw voor een bijzondere whiskyproeverij: ‘Rondje Wereld’. Deze unieke avond, georganiseerd door Mike Verbeek, vond plaats in de sfeervolle winkel aan het Gouden Rijderplein in het winkelcentrum van Nieuw-Delfgauw.

Een sprankelende rosé-proeverij aan het IJsselmeer
24 mei 2024

Een sprankelende rosé-proeverij aan het IJsselmeer

Op vrijdagavond 17 mei 2024 vond bij Restaurant 1619 Eten en Drinken in Andijk een bijzondere wijnproeverij plaats. Deze werd georganiseerd door Okko Bouman en Mitra Bouman uit Hoogkarspel. De locatie - met uitzicht over het IJsselmeer - bood een perfecte setting voor de presentatie van tien verschillende roséwijnen van diverse wijnhuizen.

Kavalan ambassadeur David Chen bezocht Nederland voor 3 masterclasses en een podcast
23 mei 2024

Kavalan ambassadeur David Chen bezocht Nederland voor 3 masterclasses en een podcast

In de week van maandag 13 mei t/m vrijdag 17 mei 2024 bracht Kavalan-ambassadeur David Chen een bezoek aan Nederland. Hij bezocht diverse slijterijen en hield drie masterclasses; in Amsterdam, Sint-Oedenrode en in Borne.

Big Peat Thropaigeach Feis Ile Edition 2024
23 mei 2024

Big Peat Thropaigeach Feis Ile Edition 2024

De jaarlijkse terugkerende Big Peat Fèis Ìle limited edition staat klaar voor een grandioze lancering. Onze geturfde vriend is dit jaar omgetoverd tot een ware tropische piraat. Met een finish op speciaal geselecteerde Caribische rumvaten heeft deze Big Peat-botteling logischerwijs de bijnaam ‘Thropaigeach Edition’ (Gaelic voor ‘tropisch’) gekregen.

Michel Ensink viert zijn 50e verjaardag
23 mei 2024

Michel Ensink viert zijn 50e verjaardag

Op zondag 19 mei 2024 bereikte onze collega Michel Ensink de leeftijd van 50 jaar. Om deze bijzondere mijlpaal te vieren, hebben zijn collega's hem in het zonnetje gezet.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top