Door naar content

Smokehead Barbershop en Alvi’s Drift Rosé op De Zwarte Cross 2024

30 juli 2024

Van donderdag 18 juli tot en met zondag 21 juli 2024 was het terrein bij de Engelse Schans in Lievelde opnieuw het decor voor het grootste festival van Nederland: De Zwarte Cross. Bezoekers konden niet alleen genieten van de wijnen van Alvi’s Drift, maar ook een bezoek brengen aan de Smokehead Barbershop.

The Bayou

In de verte zie je wat oude Amerikaanse boerderijen, je hoort wat rumoerigheid en voordat je het weet sta je ineens op The Bayou. Eén stap binnen, een blik naar rechts en BAM! De Smokehead Barbershop. Wat een prachtding.

De lege schedels staren je recht in de ogen, de rook stoomt van de Smoke ‘N Cokes af en poh, wat is dat? Jawel, een heuse barber. Daar zit je dan, sigaar in je linkerhand, Smoke ’N Coke in je rechterhand en dat terwijl je koppie kaalgeschoren wordt. Wat wil je nog meer?

Genieten

Of men nu hun haar wilde laten knippen, hun benen wilde laten scheren of gewoon wilde genieten van een heerlijke Smokehead 'Smoke 'N Coke' cocktail, het kon allemaal in de Smokehead Barbershop op de Bayou-weide. De barbershop bood een unieke ervaring waarin stijl en smaak samenkwamen.

Terwijl kappers hun vakmanschap lieten zien, konden bezoekers ontspannen en genieten van de sfeervolle omgeving. De geur van verfijnde cocktails mengde zich met het geluid van scharen en tondeuses, wat zorgde voor een bijzondere sfeer.

Grill- & chillfeest

The Bayou en de Smokehead Barbershop waren dan ook een populaire plek op het festivalterrein, waar BBQ, scheurende blues, rauwe rock-’n-roll, dampende soul, scherende scheermessen en Smokehead whisky dit jaar samenkwamen tot één groot grill- en chillfeest.

Smoke ‘N Coke op Zwarte Cross 2024

Smoke ‘N Coke

De Smokehead ‘Smoke ’N Coke’ was populair op de Heilige Weilanden van De Zwarte Cross. Een mix van alles wat goed is in het leven; rokerige Schotse Smokehead whisky, cola, ijs en een gebrand citroenschijfje.

Het was dit jaar voor het eerst dat Zwarte Crossers konden genieten van dit pareltje van een cocktail. En of je er nu één, twee of vijf hebt gehad, we weten zeker dat het er volgend jaar minimaal één extra wordt!

Kun je niet wachten? Dan maak je het toch lekker zelf! Pak je mooiste glas uit de kast, vul dit met ijs, één deel Smokehead whisky en vier delen cola. Citroenschijfje even boven het gasfornuis en d’r bovenop. Hoppa, genieten geblazen.

Alvi’s Drift

Naast het rokerige Smokehead kon men op De Zwarte Cross ook genieten van de heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen van Alvi’s Drift. De wijnbar van Alvi's Drift was strategisch geplaatst tegenover het hoofdpodium, waardoor bezoekers konden genieten van hun favoriete wijnen terwijl ze naar de optredens keken.

De volgende wijnen waren te proeven:

  • Alvi’s Drift Brut Rose (mousserend)
  • Alvi’s Drift 221 Sauvignon Blanc
  • Alvi’s Drift 221 Chenin Blanc
  • Alvi’s Drift 221 Special Cuvee-Red Blend
  • Alvi’s Drift Reserve Chardonnay
  • Alvi’s Drift Albertus Viljoen Chenin Blanc
  • Alvi’s Drift Reserve Drift Red Fusion
Alvi's Drift wijnbar
Rosé favoriet

De bar bood een uitgebreide selectie wijnen, maar de rosé was veruit het populairst tijdens het festival. De lichte en verfrissende smaak van de rosé bleek perfect te passen bij de zomerse sfeer van De Zwarte Cross.

De wijnbar zelf was een sfeervolle plek, ingericht met houten accenten en comfortabele zitplaatsen, wat zorgde voor een gezellige en ontspannen ambiance. Bezoekers konden hier even ontsnappen aan de drukte van het festivalterrein en genieten van een goed glas wijn.

Op zondag zorgde overvloedige regen echter voor een nieuwe dynamiek op het festivalterrein. De regen veranderde het terrein in een modderige uitdaging, wat voor sommige festivalgangers een extra element van avontuur toevoegde. Ondanks de modder en de regen bleef de sfeer uitgelaten en gezellig.

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top