Door naar content

Benguela Cove Lighthouse Dry Rosé in de top-10 van Barbara Verbeek

01 mei 2024

Wijn & Spijsspecialist Barbara Verbeek heeft in de ‘Rosétest 2024’ een top-10 gemaakt van de beste biologische en meest duurzame rosé’s op de Nederlandse markt. Daarin is de Lighthouse rosé opgenomen als de beste duurzame rosé uit de nieuwe wereld.

Rosétest 2024

Barbara Verbeek is journaliste en wijn & spijsspecialist en heeft onder andere een wijncolumn in de Telegraaf. Na de vele regen van de afgelopen maanden is het nu eindelijk tijd voor de zon en op wijngebied betekent dat maar één ding; het is tijd voor rosé! Barbara over rosé: Zodra de zon schijnt, vliegen de flessen rosé weer massaal over de toonbank. Nederland houdt van rosé!

Biologisch of duurzaam geproduceerde rosé’s

Barbara kiest daarbij zelfbewust voor voornamelijk biologisch of duurzaam geproduceerde rosé’s (en ook andere wijnen) omdat dit gezonder is voor onze planeet, mens en dier.  Daarom heeft zij voor deze ‘rosé-test’ gekozen voor een top-10 van de lekkerste betaalbare rosé die biologisch is gecertificeerd en/of duurzaam is geproduceerd.

Beste duurzame rosé uit de nieuwe wereld

Tot deze top-10 behoort ook de ‘dry rosé’ uit de Lighthouse collection van ons Zuid-Afrikaanse wijnhuis Benguela Cove.

Barbara Verbeek over deze rosé: “Direct aan de Atlantische Oceaan ligt een rustige lagune, aan de monding van de Botrivier. Vlakbij het beroemde dorpje Hermanus, dé plaats waar je walvissen kunt spotten in Zuid-Afrika. De wijn is gemaakt van twee stevige (blauwe) druiven syrah & cabernet franc en een vreemde eend in de bijt: sauvignon blanc.

Blenden van blauwe druiven met witte druiven mag in Zuid-Afrika. Dit geeft een hele spannende en onderscheidende zuurgraad. Fris, fruitig, sappig, smaakvol. Waar voor je geld!

Benguela Cove zegt toe om duurzaam te verbouwen. Dit houdt in dat ze het land willen behouden door de biodiversiteit van de wijngaarden te beschermen. Ook zorgen ze voor een respectvolle arbeidscultuur voor alle medewerkers, op het land en in de wijnkelder. Het bevorderen van een omgeving met waardigheid, gelijkheid en vooruitgang voor iedereen. Wat echt nog steeds een groot onderwerp is in Zuid-Afrika.”

Benguela Cove Lighthouse Rosé proefnotities

Een blend van syrah, cabernet franc en sauvignon blanc

Waar het volgens Europese regels niet toegestaan is om rode en witte druiven samen te vergisten of mengen tot rosé (buiten champagne), is dat in Zuid-Afrika wel toegestaan.

Deze rosé is een blend van syrah, cabernet franc en sauvignon blanc.

Waar de syrah en cabernet franc body en aroma’s van rood fruit toevoegen, zorgt de sauvignon blanc voor aroma’s van steenfruit en bloemen en omlijst de rosé met mooie zuren.

Het resultaat is een rosé met de klasse en balans van een Provence rosé, maar ook de elegantie en frisheid van een koel klimaat.

 

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top