Door naar content

Sartori Regolo favoriet in noordelijke Friese Wouden

02 mei 2024

Op donderdagavond 25 april 2024 organiseerde Frank Wiebing van Frank's - úw topSlijter uit Damwoude een wijnproeverij met de Italiaanse wijnen van Sartori di Verona. De avond werd gepresenteerd door Robert Handjes en zo’n dertig enthousiaste wijnliefhebbers luisterden aandachtig naar zijn verhalen en genoten ondertussen van de heerlijke wijnen en de lekkere hapjes.

Avond vol ontdekkingen

De ambiance was perfect voor een avond vol ontdekkingen en genot. De lokale reputatie van Frank Wiebing, bekend om zijn uitstekende assortiment, trok niet alleen de lokale bevolking van Damwoude en omstreken, maar zelfs wijnliefhebbers tot aan Dokkum.

En terecht ook, want de avond was tot in de puntjes georganiseerd. Een gastvrij team stond paraat om de gasten te verwelkomen, de locatie straalde warmte uit en de culinaire verwennerijen op de borrelplanken pasten perfect bij de wijnen.

Hoogtepunt

Het hoogtepunt van de avond? De line-up van Sartori di Verona bestond uit een serie heerlijke wijnen:

  • Prosecco Frizzante, een sprankelende start vol frisheid en finesse.
  • Soave Classico, een klassieke witte wijn die de zintuigen streelt met zijn delicate aroma's.
  • Lugana 'La Musina', een verfijnde expressie van Lugana, met zijn kenmerkende florale tonen.
  • Pinot Grigio Friuli Grave, een elegante Pinot Grigio die de essentie van Friuli vangt in elke slok.
  • Bianco Veronese 'Marani', een karaktervolle witte wijn met een rijke smaak en levendige afdronk.
  • Pinot Grigio Rosé, een verfrissende rosé met een subtiel fruitig karakter.
  • Valpolicella Classico Superiore 'Montegradella', een traditionele Valpolicella die de rijke geschiedenis van de regio weerspiegelt.
  • Valpolicella Ripasso 'Regolo', de absolute favoriet van de avond, met zijn diepe complexiteit en verleidelijke smaak.
  • Amarone della Valpolicella Classico Riserva 'Corte Brà', een meesterwerk van Sartori di Verona, waarin de kracht en elegantie van Amarone tot leven komen.
Genieten van elke slok tijdens wijnproeverij met de Italiaanse wijnen van Sartori di Verona
Genieten van elke slok

Het was duidelijk dat de aanwezigen genoten van elke slok, maar er was één wijn die er met kop en schouders bovenuit stak: de Valpolicella Ripasso 'Regolo'.

De diepe complexiteit en intense smaak van deze wijn wisten het hart van velen te veroveren. Ook de Amarone della Valpolicella Classico Riserva 'Corte Brà' oogstte veel lof en bewondering.

Culinaire verwennerij

Naast de voortreffelijke wijnen werden de gasten getrakteerd op heerlijke hapjes, waaronder regionale droge worstsoorten, een keur aan kazen en wat zoutjes.

Deze culinaire verwennerijen vormden de perfecte aanvulling op de smaakvolle wijnen en zorgden voor een onvergetelijke proeverijervaring.

Divers publiek

Wat deze avond extra bijzonder maakte, was de diversiteit van het publiek. Van jong tot oud, iedereen liet zich meevoeren door de wereld van Sartori di Verona. De sfeer was dan ook zeer geanimeerd, met levendige gesprekken en tal van goede vragen over de geproefde wijnen.

En het beste bewijs van het succes van de avond? Direct na afloop werden er al volop bestellingen geplaatst, een teken dat de wijnen van Sartori di Verona een blijvende indruk hadden achtergelaten.

Ode aan smaak en gezelligheid

De avond bij Lunchcafé 'Het Centrum' te Damwoude was een ode aan smaak en gezelligheid en bewees eens te meer dat de wijnen van Sartori di Verona een waardevolle toevoeging kunnen zijn aan elke bijzondere gelegenheid.

Bedankt

Langs deze weg willen wij Frank Wiebing van Frank's - úw topSlijter, Lunchcafé 'Het Centrum' en alle enthousiaste wijnliefhebbers hartelijk bedanken voor de zeer geslaagde avond.

Topwijnen van Sartori

Sartori di Verona

Topwijnen

Veneto

Vandaag de dag bezit Sartori wijngaarden in alle bekende appellaties in Veneto, dicht bij het Gardameer, van Valpolicella Classico tot Soave Classico, Bardolino Classico en Lugana.

Topwijnen uit individuele wijngaarden

Bovendien maakt Sartori ook een aantal bijzondere topwijnen uit individuele wijngaarden.

Franco Barnabei

De bekende oenoloog Franco Barnabei is de eindverantwoordelijke voor de druiven in de wijngaarden en de vinificatie van de wijn.

Grote diversiteit druivenrassen

Het wijnhuis werkt met een grote verscheidenheid aan druivenrassen, waaronder de witte druivenrassen: garganega, pinot grigio, trebbiano en glera.

Daarnaast staan ook de volgende rode druivenrassen aangeplant in de wijngaarden: corvina veronese, corvinone, rondinella, molinara, cabernet sauvignon, merlot en pinot nero.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top