Door naar content
Littlemill

Tot de Loch Lomond Group behoren de twee actieve distilleerderijen Glen Scotia en Loch Lomond. Daarnaast heeft LLG ook de voorraad van de prestigieuze gesloten distilleerderij Littlemill in de gelederen. Hiermee is de historie van de merken van LGG is een van de oudste in de Schotse whisky industrie. De merken van het bedrijf kenmerken door de typische identiteit van de streken waar de verschillende whiskies vandaan komen.

Het gerucht

Het gerucht gaat dat de ''Littlemill Distillery'' de oudste distilleerderij was van Schotland. Ondanks dat het niet precies te achterhalen valt of deze geruchten op waarheid berusten, bestaat er geen twijfel over de lange historie en indrukwekkende ‘’heritage’’ van deze inmiddels niet meer bestaande ‘’Lowland distillery’’.

Verwoest

Hoewel de distilleerderij in 2004 is verwoest door een brand en er sindsdien geen druppel meer wordt gedistilleerd is een gedeelte van de voorraad van deze boetiek Single Malt whisky bewaard gebleven. Periodiek worden er dan ook flessen gebotteld uit de beperkte voorraad vaten.

Website: https://www.lochlomondgroup.com/

Arjan
Wilt u meer informatie over de whisky's van Littlemill? Neem dan contact op met Arjan Hartkamp.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top