Door naar content
LITTLEMILL 29YO Privat Cellar Collection 2019 0,70ltr + 5cl LITTLEMILL 29YO Privat Cellar Collection 2019 0,70ltr + 5cl LITTLEMILL 29YO Privat Cellar Collection 2019 0,70ltr + 5cl

Over dit product

Selectief leverbaar! Informeer naar de mogelijkheden.

Hoewel de distilleerderij in 2004 is verwoest door een brand en er sindsdien geen druppel meer wordt gedistilleerd is een gedeelte van de voorraad van deze boetiek single malt whisky bewaard gebleven. Periodiek worden er dan ook flessen gebotteld uit de beperkte voorraad vaten.

Van deze Littlemill 29YO private collection 2019 zijn slechts 600 flessen wereldwijd beschikbaar. Voorzien van een miniatuur in de fantastisch kist.

Proefnotitie:
Neus: Bloemige tonen van kamperfoelie en rozen, gemixt met lagen van kruiden, kaneel en nootmuskaat welke gevolgd worden door karamel crème en bloemenhoning met delicate sinaasappel.

Smaak: Zijdezacht met een mondgevoel. Knapperige groene appel, rijpe peer en kiwi hebben de overhand, waarna een zoetigheid van karamel wordt gebalanceerd met citrus tonen van limoensap en sinaasappel marmelade.

Afdronk: Lang met geroosterd eik en golven van warme kruiden. Hierna de smaak van volle en romige vanille en aanhoudende tonen van groen fruit.
 

Tot de Loch Lomond Group (LLG) behoren de twee actieve distilleerderijen Glen Scotia en Loch Lomond. Daarnaast heeft LLG ook de voorraad van de prestigieuze gesloten distilleerderij Littlemill in de gelederen. Hiermee is de historie van de merken van LLG één van de oudste in de Schotse whisky industrie. De merken van het bedrijf kenmerken zich door de typische identiteit van de streken waar de verschillende whiskies vandaan komen.

In 2019 werd, middels historische documentatie, bewezen dat de "Littlemill Distillery" de oudste distilleerderij is van Schotland. Het gerucht ging al langer, maar het is nu door middel van nieuw bewijsmateriaal bevestigd. In de archieven van de lokale Justice of the Peace in Dumbarton is een document gevonden, gedateerd op 2 november 1773, waarin staat dat 'Robert Muir of Littlemill' van de regering van koning George III, de allereerste licentie kreeg om 'retail ale, bier en andere accijnsplichtige sterke drank' te verkopen.

Hoewel de distilleerderij in 2004 is verwoest door een brand en er sindsdien geen druppel meer wordt gedistilleerd, is een gedeelte van de voorraad van deze boetiek Single Malt whisky bewaard gebleven. Periodiek worden er dan ook flessen gebotteld uit de beperkte voorraad vaten.

Littlemill lag op de grens van de Lowlands en de Highlands, maar de whisky wordt normaal gesproken ingedeeld bij de Lowlands. Dit komt vanwegde de op de distilleerderij toegepaste driedubbele distillatietechniek, welke gebruikelijk is voor de Lowlands.

Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 47.3
Producent The Littlemill Distillery Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot β€˜The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top