Door naar content
Dopff au Moulin

Dopff au Moulin

Beëdigd wijnhandelaar

De familie Dopff vestigde zich in de 17e eeuw in Riquewihr, aanvankelijk als meesterkuipers. Jean Dopff koos, aan het begin van de 19e eeuw, geheel voor de wijn: hij vestigde zich als “gourmet”, ofwel beëdigd wijnhandelaar. Zijn zoon Jean-Gustave begon met de opbouw van het familiewijngoed. Rond 1900 begint een jonge Julien Dopff, na een stage in Reims, als eerste in de Elzas, met de productie van mousserende wijn volgens de ‘méthode traditionnelle’ en legt daarmee de basis voor de latere ‘Crémant d’Alsace’. Hij was ook de eerste die de Elzasserwijn begon te bottelen op de nu zo bekende lange, ranke fles: de ‘flûte d’Alsace’. Om te bewijzen dat zijn wijnen ook op fles een lange reis goed zouden doorstaan, zond hij een partij heen en weer naar Australië. De wijnen bleken na terugkomst nog in perfecte conditie en Elzasserwijnen konden de wereld gaan veroveren.

Grootste wijngoed in het hart van de Elzas

Intussen is Dopff au Moulin uitgegroeid tot een van de leidende wijnhuizen in de Elzas. Het eigen wijngoed meet meer dan 70 hectaren en daarmee is Domaines Dopff het grootste wijngoed in het hart van de Elzas. Het bedrijf is nog altijd voor 100% in handen van de familie. Momenteel zijn er twee generaties Dopff in het bedrijf actief: Pierre-Etienne Dopff en zijn zoon Etienne-Arnaud. Naast de eigen wijngaarden werkt Dopff au Moulin met een groot aantal vaste contractboeren, die het gehele jaar door begeleid worden. Dopff vinifieert al haar wijnen zelf.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top