Door naar content
AALBORG NORDGULD Akvavit 40% 0,70 ltr.

Over dit product

Aalborg Nordguld Akvavit werd gelanceerd in 2007 en is 's werelds eerste en momenteel enige aquavit, welke aromastoffen bevat die tot 30 miljoen jaar in barnsteen zijn ingekapseld. Elke fles bevat een distillaat van echte amber. Amber wordt ook wel het goud van de Scandinavische landen genoemd, vandaar de naam 'Nordguld' (goud van het noorden). De amberoliën geven volheid en ondersteunen de delicate interactie tussen de kummel, venkel en dille. Aalborg Nordguld Akvavit wordt op Spaanse sherry vaten gerijpt. Door zijn ronde smaak is het vooral geschikt bij gezouten en gerookt voedsel, zoals bijvoorbeeld gerookte zalm. 

Proefnotities:
Kleur: Helder
Smaak: In eerste instantie karwijzaad en vanille. Daarna komt de amber naar boven; tonen van rozemarijn, dennennaalden en hars. 
Afdronk: Verwarmend en aanhoudend.

Over de producent Aalborg Akvavit

Het verhaal van Aalborg Akvavit begint met de drie grondleggers van de Akvavit: Isidor Henius, Anthon Brondum en Harald Jensen. Zij vertegenwoordigen verschillende ideeën bij het vervaardigen van akvavit en schnaps en waren de grondleggers van de hele Deense drankenindustrie. De productie van Aalborg Akvavit  is nog steeds gebaseerd op oude Deense tradities en veel van de producten worden vervaardigd volgens de originele recepten.

Akkergewassen worden dubbel gedistilleerd om deze goddelijke drank uit Scandinavië te verkrijgen. Tijdens de tweede doorloop worden de kruiden en het water toegevoegd en gaat men over tot distilleren. Al sinds 1846 wordt Aalborg Taffel Akvavit in Aalborg gemaakt en het heeft de positie van Akvavit als nationale drank van Denemarken gevestigd. Aalborg serveer je ijskoud in het karakteristieke langwerpige glaasje en is heerlijk bij zeevruchten. 


Meer informatie over de producent
Land van herkomst Denemarken Alcohol 40.0 Subgroep Aquavit
Producent Aalborg Akvavit Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Monnik Wine Experience 2024
04 maart 2024

Monnik Wine Experience 2024

Op maandag 4 maart 2024 organiseren wij onze jaarlijkse proeverij, de Monnik Wine Experience, bij Buitenplaats Kameryck, midden in het Groene Hart.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top