Door naar content
AALBORG TAFFEL Akvavit 45% -halve fles 0,35 ltr.

Over dit product

Aalborg Taffel Akvavit is het archetype van een heldere, Deense aquavit. Traditioneel wordt het geserveerd bij een stuk gemarineerde haring, geserveerd met uien. Maar het is ook heerlijk met bijvoorbeeld met een stuk gekruide worst of geroosterd varkensvlees in zuur. 

Proefnotities:
Kleur: Kristalhelder.
Neus: Zuiver en uitgesproken met duidelijke tonen van karwij. 
Smaak: Komijnzaad. Zijdezacht, smaakvol en licht kruidig.
Afdronk: Discrete nasmaak van sinaasappel.

Over de producent Aalborg Akvavit

Het verhaal van Aalborg Akvavit begint met de drie grondleggers van de Akvavit: Isidor Henius, Anthon Brondum en Harald Jensen. Zij vertegenwoordigen verschillende ideeën bij het vervaardigen van akvavit en schnaps en waren de grondleggers van de hele Deense drankenindustrie. De productie van Aalborg Akvavit  is nog steeds gebaseerd op oude Deense tradities en veel van de producten worden vervaardigd volgens de originele recepten.

Akkergewassen worden dubbel gedistilleerd om deze goddelijke drank uit Scandinavië te verkrijgen. Tijdens de tweede doorloop worden de kruiden en het water toegevoegd en gaat men over tot distilleren. Al sinds 1846 wordt Aalborg Taffel Akvavit in Aalborg gemaakt en het heeft de positie van Akvavit als nationale drank van Denemarken gevestigd. Aalborg serveer je ijskoud in het karakteristieke langwerpige glaasje en is heerlijk bij zeevruchten. 


Meer informatie over de producent
Land van herkomst Denemarken Alcohol 45.0 Subgroep Aquavit
Producent Aalborg Akvavit Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Monnik Wine Experience 2024
04 maart 2024

Monnik Wine Experience 2024

Op maandag 4 maart 2024 organiseren wij onze jaarlijkse proeverij, de Monnik Wine Experience, bij Buitenplaats Kameryck, midden in het Groene Hart.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top