Door naar content
BELLUSSI Prosecco Superiore Valdobbiadene Dry DOCG

Over deze wijn

Deze Prosecco Superiore Valdobbiadene is afkomstig van de steile hellingen rond Valdobbiadene; deze uitlopers van de Dolomieten hebben een bodem van afwisselend kalk en klei; er heerst een gematigd koel klimaat door de hoge ligging, met mediterrane invloeden

De kleur is helder licht goudgeel. 

Geurig, fris en delicaat, expressief, met nuances van exotisch fruit en groene appel.

Fris van smaak, met fijne vruchtenzuren, mild droog en intens fruitig met een fijn zoetje.

Bellussi is een toonaangevende specialist in sprankelende Prosecco's en andere Spumantes. Het bedrijf is gevestigd in Valdobbiadene, het centrum van de Prosecco-productie, in de regio Veneto. Prosecco wordt gemaakt van de gelijknamige druif, ook wel bekend onder de naam 'glera', die zich op de wijnhellingen van deze streek helemaal thuis voelt. Prosecco is verkrijgbaar in divere smaakstijlen, van strakdroog tot zacht zoet. In de geur vinden we aroma's van groene appel, peer, bloemen en honing. Prosecco's worden gemaakt volgens de Charmat-methode, die zich uitstekend leent voor een grootschalige productie.

Bellussi legt zich volledig toe op de productie van hoogwaardige kwaliteit, die toch heel betaalbaar is. Daarom kunnen hun wijnen bij vele gelegenheden geschonken worden. Een bijzondere plaats in het assortiment van Bellussi neemt de Belcanto Spumante Cuvée Rosé en de Cuvée Prestige Brut in.

De naam Bellussi houdt verband met de bijzondere snoeiwijze "bellussare" die van oudsher in deze streek wordt toegepast. De prosecco van Bellussi is trouwens een ideale basis voor allerlei cocktails, zoals de klassieke Bellini-cocktail. Het recept van deze cocktail is afkomstig uit de beroemde Harry's Bar in Venetië.

Land van herkomst Italie Druiven Glera Appellation Prosecco Superiore Alcohol 11.0 Smaak Licht droog Subgroep Mousserend Kleur Wit
Wijnhuis Bellussi Serveertemperatuur 8 - 10 °C Houtlagering Geen Groep Wijnen Gerechten

Vooral als aperitief, maar ook bij amuses, fingerfood, vishapjes, olijven, gevogelte, visgerechten, zeevruchten, charcuterie.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Horecava 2025
13 jan 2025 - 16 jan 2025

Horecava 2025

Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top