Over dit product
Het Single Pot Still-distillaat voortgekomen uit lokaal verworven gemoute gerst, ongemoute gerst, haver en rogge heeft voor deze expressie in eerste instantie gerijpt in zwaar verkoolde ex-Bourbon Barrels. Hierna heeft de whiskey gerijpt in uitzonderlijke Madeira wijnvaten waarin de Madeirawijn voorheen het beroemde ‘Canteiro-proces’ heeft ondergaan. Dit zorgt voor een levendige en frisse whiskey met fluweelzacht mondgevoel waarbij smaken als perzik, vanille en walnoot de boventoon brengen.
Proefnotitie:
Neus: Levendige geur met verleidelijke aroma's van appels en perziken, gevolgd door prachtige tonen van honing en geroosterde eiken, met een vleugje bloemige geuren die op de achtergrond spelen.
Smaak: Fluweelzacht mondgevoel, perziken en room bij de eerste slok, vanille, walnoten en gedroogde vruchtencake.
Afdronk: Lange afdronk met verse citroenolie en een aanhoudende kruidigheid.
Een nieuw hoofdstuk is aangebroken voor de Boann Distillery. Eind december 2022 heeft de Ierse whiskyproduct hun eerste eigen pot still whiskey gebotteld. Hiermee werd het de eerste whiskey uit Drogheda in maar liefst 160 jaar tijd. Drie jaar daarvoor vulde men bij Boann de eerste vaten met new make spirit van de allereerste distillatie uit de hypermoderne distilleerderij in Drogheda.
Distilleren is een ware kunst bij Boann. Traditionele brouw- en distillatiemethoden worden met moderne technologie gecombineerd om de meest unieke whiskey's te creëren. De Boann distilleerderij is de eerste in Ierland die gebruik maakt van nanotechnologie en baanbrekende koelingstechnieken. De productie van het Single Pot Still-distillaat vereist een uitgekiende inspanning om niet alleen de ongemoute granen efficiënt te verwerken, maar ook om de smaak en beleving van Ierlands kenmerkende whiskeystijl te maximaliseren.
Op 21 juni 2024 vond er een bijzonder moment plaats in Drogheda. Tijdens de langste dag van het jaar werden de eerste drie gelagerde Irish pot still whiskey's onthult aan de wereld. Niet alleen een bijzonder moment voor de familie Cooney, maar ook voor de gehele gemeenschap van het gebied. De whiskeys zijn omhuld in beeldschone glazen flessen die de belangrijkste componenten van whiskey vertegenwoordigen; hout, water en gerst.
De familie Cooney heeft met het starten van de Boann distilleerderij een gezamenlijke droom waargemaakt. Ze zijn daarbij niet over één nacht ijs gegaan, want zowel Patrick als Marie Cooney hadden al decennia ervaring in de Ierse drankenwereld. Samen met de andere familieleden Sally-Anne, Celestine, Peter, Patrick en James geloven zij nu meer dan ooit in hun familiebedrijf.
Ervaar onze spirits zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.