Over dit product
Het Single Pot Still-distillaat bestaande uit lokaal verkregen gemoute gerst, ongemoute gerst, haver en rogge heeft voor deze expressie zijn eerste rijping ondergaan in Olorosso sherryvaten. Vervolgens heeft de whiskey zijn rijpingsperiode mogen afronden in fantastische PX vaten die in een vorig leven 60 jaar lang onderdeel waren van een Solera systeem. De PX vaten zijn gemaakt van kastanje hout, iets wat in Schotland ondenkbaar is aangezien Schotse whisky alleen in eikenhouten vaten mag rijpen. Deze rijpingscombinatie heeft een harmonie aan rijke smaken opgeleverd met zoete honingsiroop, donkere chocolade en karamel.
Proefnotitie:
Neus: Vol met aroma's van rozijnen en vijgen, prachtig ondersteund door melasse, zoete karamel en een vleugje leer.
Smaak: Zoet en hartig palet met een prachtige mix van honing, fijne donkere chocolade, gebakken spek en witte peper.
Afdronk: Lang en rijk, met aardse karamelsmaken die lang blijven hangen.
Een nieuw hoofdstuk is aangebroken voor de Boann Distillery. Eind december 2022 heeft de Ierse whiskyproduct hun eerste eigen pot still whiskey gebotteld. Hiermee werd het de eerste whiskey uit Drogheda in maar liefst 160 jaar tijd. Drie jaar daarvoor vulde men bij Boann de eerste vaten met new make spirit van de allereerste distillatie uit de hypermoderne distilleerderij in Drogheda.
Distilleren is een ware kunst bij Boann. Traditionele brouw- en distillatiemethoden worden met moderne technologie gecombineerd om de meest unieke whiskey's te creëren. De Boann distilleerderij is de eerste in Ierland die gebruik maakt van nanotechnologie en baanbrekende koelingstechnieken. De productie van het Single Pot Still-distillaat vereist een uitgekiende inspanning om niet alleen de ongemoute granen efficiënt te verwerken, maar ook om de smaak en beleving van Ierlands kenmerkende whiskeystijl te maximaliseren.
Op 21 juni 2024 vond er een bijzonder moment plaats in Drogheda. Tijdens de langste dag van het jaar werden de eerste drie gelagerde Irish pot still whiskey's onthult aan de wereld. Niet alleen een bijzonder moment voor de familie Cooney, maar ook voor de gehele gemeenschap van het gebied. De whiskeys zijn omhuld in beeldschone glazen flessen die de belangrijkste componenten van whiskey vertegenwoordigen; hout, water en gerst.
De familie Cooney heeft met het starten van de Boann distilleerderij een gezamenlijke droom waargemaakt. Ze zijn daarbij niet over één nacht ijs gegaan, want zowel Patrick als Marie Cooney hadden al decennia ervaring in de Ierse drankenwereld. Samen met de andere familieleden Sally-Anne, Celestine, Peter, Patrick en James geloven zij nu meer dan ooit in hun familiebedrijf.
Ervaar onze spirits zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.