Door naar content
BODEGAS CARRAU Arinarnoa

Over deze wijn

Afkomstig van één perceel in het gebied Las Violetas, waar de nabijheid van de oceaan en de Rio Plata voor verkoeling zorgt. De bodem bestaat uit kalkhoudende klei met een redelijk gehalte aan organisch materiaal.

De arinarnoa, die hier staat aangeplant is een bijzonder druivenras, ooit in Frankrijk ontstaan als wilde kruising van tannat en cabernet sauvignon. Hoewel in Frankrijk officieel erkend, staat er daar nauwelijks wat van aangeplant, maar in Uruguay voelt de druif zich meer dan thuis. De arinarnoa is een late variëteit dus hij rijpt onder relatief koele omstandigheden, aan het eind van het seizoen: perfect voor de ontwikkeling van fijne aroma’s.

De trossen worden met de hand geoogst en in kleine bakjes naar de kelder vervoerd. Na twee dagen koude schilweking verloopt de vergisting op klassieke wijze, waarna de jonge wijn 12 maanden op Frans eikenhout rijpt.

De kleur is diep purper rood.

In de geur intense aroma’s van pruimen en bosbessen.

De smaak is zacht, met volop structuur: de eigen, rijpe tannine van de druif en de houtrijping samen zorgen voor een textuur van zwoele, haast smeltende tannine, die bijzonder aangenaam is.

Over het wijnhuis Bodegas Carrau

Bodegas Carrau is een familiebedrijf met een lange historie, momenteel staat Javier Carrau (9e generatie) aan het roer van het bedrijf. De 10e generatie werkt inmiddels ook alweer 10 jaar binnen het bedrijf. De zoon van Javier, Marcos, is bioloog en wijnmaker terwijl de dochter van Javier, Juliana, verantwoordelijk is voor de administratie en marketing.

De familie Carrau begon meer dan 265 jaar geleden met het maken van wijn in Spanje. Zij exporteerden hun wijn in de 18e eeuw van Barcelona naar America. De economische depressie in de jaren 30 van de twintigste eeuw deed Juan Carrau besluiten zich te verstigen in Montevideo, Uruguay. Juan Carrau, oenoloog van beroep, begon bij aankomst in Uruguay direct met het aanplanten van wijngaarden. Hij was de eerste die de druivensoorten Nebbiolo en Tannat aanplantte in de regio Las Violetas, ten noorden van Montevideo. Las Violetas bevindt zich op exact dezelfde breedtegraad als de bekende wijngebieden van Chili en Zuid Afrika. Nog steeds zijn hier enkele van de oudste wijnstokken van het land te vinden. Wind van de oceaan tempert de hitte tijdens de zomermaanden in Las Violetas en 's winters is het gebied vrij van vorst. Door de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht rijpen de druiven langzaam en krijgen ze alle gelegenheid om hun volledige aromapotentieel te ontwikkelen. De familie Carrau bezit in totaal 60 hectare aan wijngaarden in de regio Las Violetas. 90 procent van de druiven is afkomstig uit de eigen wijngaarden, de overige 10 procent wordt aangekocht bij 3 druivenproducenten uit de regio, waar de familie Carrau al 30 jaar mee samenwerkt. De wijnen van Bodegas Carrau worden geëxporteerd aan meer dan 25 landen.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Uruguay Druiven Arinarnoa Jaargang 2020 Serveertemperatuur 18⁰C Houtlagering 12 maanden op Frans eikenhout Groep Wijnen Gerechten

Heerlijk bij lamsvlees, rood vlees en pasta.

Wijnhuis Bodegas Carrau Appellation Las Violetas Alcohol 14.0 Smaak Stevig Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top